O companie puternică din Marea Britanie și-a mutat sediul în România. Este vorba despre Zoe Alexander, specializată în producția de haine de tenis pentru copii. Patronii companiei au decis să părăsească Anglia din cauza piedicilor de dezvoltare a afacerii impuse de Brexit.

În perioada verii și mai ales în timpul turneului de la Wimbledon, firma primește tot mai multe comenzi din Marea Britanie, UE, SUA, Canada, Japonia sau alte țări din Orientul Îndepărtat.

 “Odată cu turneul de la Roland Garros, lucrurile încep să devină agitate. Începând cu Wimbledon, ele o iau razna, deoarece tinerii vor cele mai noi echipamente”, spune Steve Walkington.

Patronii au decis după Brexit să părăsească Anglia pentru a putea continua afacerea.
Cei doi soți care patronează Zoe Alexander și-au luat copiii și s-au mutat în Prahova, iar acum sunt în plin proces de mutare completă a întregii afaceri în România. Compania a făcut deja angajări și rectrutează în continuare personal 

Conform The Guardian, reprezentanții companiei susțin că o comandă de la un client dintr-o țară UE făcută într-o zi de luni va fi livrată a doua zi. Însă pentru clienţii din Marea Britanie care doresc echipamente pentru copiii lor, livrarea nu va mai fi atât de rapidă și va face cu taxe suplimentare. 

La şase luni după ce UK a părăsit UE, mii de alte companii mici s-au confruntat cu probleme similare și multe au adoptat strategii similare pentru a evita întârzierile de export şi costurile. Un sondaj Financial Times, realizat pe 651 companii britanice, arată că 31% dintre firmele care fac comerţ cu UE au suferit un impact negativ în ceea ce privește comerțul cu clienţii din UE.

Articolul precedentCîțu, mai bun ca Ion I. C. Brătianu? „Economia are cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani”
Articolul următorLudovic Orban confundă Partidul Liberal cu amvonul
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...