Nicusor Dan - Foto Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, apelează la procurori după ce în cursul zilei de luni s-a „rostogolit” un document potrivit căruia ar fi fost un colaborator al fostei Securități.

În document se relata că, pe vremea când era elev și avea 17 ani, ar fi oferit informații organelor de represiune despre colegii săi.

Raportul, care are trei pagini și este atribuit Securității, datează din 1988 – înainte de Olimpiada de Matematică din Australia, menționează că „au început demersurile de recrutare înainte de deplasarea în Rep. Cuba”.

Nicuşor Dan susţine că documentul care a apărut în spaţiul public prezintă „mai multe neconformităţi faptice” și că este un fals care i-a afectat grav imaginea şi a indus în eroare electoratul.

Am depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 București pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale (articolul 320 din C.pen.) și uz de fals (articolul 323 din C.pen.), cu privire la documentul intitulat “Raport privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică”.

Consider că prin diseminarea masivă pe unele canale mass-media și pe rețelele de socializare a acestui fals mi-a fost grav afectată imaginea. Deși nu se cunoaște proveniența acestui înscris, scopul difuzării sale este de a altera competiția electorală și de a induce în eroare alegătorii.

Vreau să-i asigur de considerația mea pe jurnaliștii care au abordat echilibrat și deontologic aceste informații și îmi exprim încrederea că bucureștenii se informează corect și știu să distingă între un fake news și o știre reală”, a transmis Nicușor Dan prin intermediul unui comunicat de presă citat de Antena 3.

Articolul precedentGabriela Firea, convinsă că se poate baza pe colegi: „Simt că sunt sprijinită de Marcel Ciolacu și de toți ceilalți”
Articolul următorNU SCĂPĂM! INTRĂM ÎN RĂZBOI pe 6 IUNIE!