Avion
Avion. Sursa foto: pixabay. com

Pe aeroportul Gatwick din sud-estul Angliei, zeci de pasageri români au fost obligați să părăsească avionul după ce au stat mai mult de trei ore pe pista și au așteptat aeronava. Aceștia au fost îmbarcați și coborâți din nou deoarece zborul s-a anulat, informează G4media.

Pasagerii au pierdut toate zborurile de legătură, așteptând pe pista aeroportului. Din nefericire, zeci de aeroporturi din Marea Britanie se confruntă cu probleme serioase deoarece mai multe companii au anulat sute de zboruri spre orașe importante.

Grant Shapps, secretarul pentru transport, a anunțat că va avea întâlniri cu șefii aviației pentru a afla „ce a mers prost”, în contextul în care pasagerii se confruntă cu întârzieri.

Probleme în mai multe țări din Europa

În urmă cu o săptămână, pe aeroportul din Dublin, Irlanda, 1000 de persoane nu au mai putut călători cu avionul din cauza situației haotice cu care se confruntă administrația aeroportului.

Guvernul a intervenit imediat pentru a rezolva această problemă, iar compania aeriană s-a angajat să plătească cheltuiala în plus a pasagerilor care au pierdut zborurile.

Pe lângă operatorul aerian din Dublin, și compania olandeză KLM a încetat să mai vândă bilete pentru patru zile din cauza haosului care a intervenit. Mai mult, compania daneză le-a oferit pasagerilor posibilitatea de a face o nouă rezervare ca alternativă pentru a evita cozile de la aeroport.

Situația s-a extins și în Statele Unite, Delta AirLines anulând peste 500 de cruse în weekendul algomerat de Memorial Day. De asemenea, American Airlines a anulat 100 de zboruri doar luni.

Și în România, pe aeroportul din Otopeni, 180 de persoane au rămas în aeroport după ce  zborul charter pe ruta București-Antalya, efectuat de operatorul Aeroo Direkt, a fost anulat.

„Cei 180 de pasageri au fost asistați la preluarea bagajelor de cală și au fost conduși în zona publică, într-o sală de așteptare, unde se pot întâlni cu turoperatorul. În această zonă, personalul CNAB le oferă în continuare asistență”, a anunțat Biroul de presă al CNAB.

Citește și articolul: Un bărbat s-a plimbat cu un pistol pe aeroportul din Timişoara

Articolul precedentȚara unde 2% din populație se află în închisoare. Guvernul a declarat stare de urgență
Articolul următorDomeniul HORECA, abandonat. Angajații obțin sub salariul mediu net pe economie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.