Foto Facebook, Magicianul Robert Tudor

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la UBB Cluj, atrage atenția cu privire la „marea relaxare” de la 1 iunie și cum a fost aceasta înțeleasă, dar mai ales pusă în practică.

Vremea nepotrivită pentru acțiuni în aer liber, dar și Ziua Copilului au făcut ca multe dintre mall-urile din țară să fie luate cu asalt de cei mici, duși acolo de cei mari, ce ar fi trebuit să fie și cei responsabili.

O serie de fotografii realizate într-un mall din Capitală, în care era vizibilă aglomerația, dar și nerespectarea normelor impuse pentru spațiile închise (masca și distanțarea fizică), au stârnit nemulțumirea experților.

Răzvan Cherecheș a reacționat la adresa „magicianului” Robert Tudor, însă semnalul este pentru toți cei care s-au relaxat mult prea brusc.

 „Exemplu clar de inconștiență. O astfel de aglomerație în spațiu interior va avea consecințe asupra familiilor copiilor (copiii nefiind vaccinați). Relaxare fără control și fără consecințe. Magicianul Robert Tudor a reușit un act senzațional – a reușit de unul singur să crească probabilitatea de deces la bunicii sutelor de copii adunați grămadă”, a scris Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

Ce a decis Guvernul pentru relaxarea de la 1 iunie

Potrivit Hotărârii de Guvern, activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3 la mie. Masca de protecție rămâne obligatorie. Numărul spectatorilor poate fi mai mare cu condiția ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Locurile de joacă în spații închise se pot redeschide cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și sub condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

 Guvernul a anunțat noi relaxări, valabile de la 1 iunie

Articolul precedentBolojan despre Orban: „Are o experiență mai mare”
Articolul următorDe ZIUA MEDIULUI, dezastrul ecologic din sectorul 1 continuă – GALERIE FOTO 5 iunie 2021 –