Autoritățile promit că Podul Nicolae Grigorescu va fi finalizat în perioada următoare, astfel încât din această vară se va putea circula fără probleme în zonă. Este vorba despre străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, care constă în lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, lărgirea trotuarelor și construirea unui pasaj peste Dâmbovița, însă lucrările au presupus și alte detalii.

După finalizarea lucrărilor de înălțare a liniilor de înaltă tensiune, care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, constructorul a intrat la realizarea ultimelor detalii la pod și drum. Au fost așternute ultimele straturi de asfalt între Bulevardul Nicolae Grigorescu și pod, au fost realizate marcajele rutiere, rețeaua de iluminat public este funcțională iar zilele acestea va fi conectată în sistem semaforizarea. În paralel, a fost finalizată rampa de urcare pe pod și se lucrează la cea de coborâre.

În ceea ce privește continuarea proiectului, până la Șoseaua Vitan Bârzești, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și culoarul de exproprieri sunt aprobate. A fost emisă și hotărârea de Guvern prin care Primăria Capitalei preia de la MAPN o suprafata de teren din zona respectivă, iar acum urmează transferul de proprietate. Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi și 3 stații de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa 63 milioane lei.

Proiectul a fost blocat aproape șase ani din cauza exproprierilor și a studiului de fezabilitate întocmit prost. Nu s-a ținut cont de toate condițiile din amplasament (rețele edilitare, colector care însoțește Dâmbovița) și nici nu a fost prevăzută inițial ridicarea liniilor de înaltă tensiune din zonă. Pentru continuarea investiției, s-a dispus relocarea tuturor rețelelor de utilități, finalizarea exproprierilor, întocmirea unui studio de coexistență între Enel și Transelectrica și încheierea unui contract de proiectare și execuție prin care să se înalțe liniile de tensiune. Având în vedere că din proiectul tehnic lipseau partea de semaforizare, de iluminat și separatoare de sens, au fost contractate și executate și aceste lucrări”, a explicat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Articolul precedentGuvernul ridică din umeri și pasează răspunderea Parlamentului, în „Afacerea Romexpo”
Articolul următorCiolacu recunoaște că PNL încă stă mai bine în sondaje, dar își pregătește o echipă „de top”