Guvernul pare să ridice din umeri și să paseze responsabilitatea Parlamentului, în ceea ce privește situația Afacerii Romexpo. „Parlamentul va decide cu privire la oportunitatea adoptării acestei inițiative legislative”, se arată în punctul de vedere trimis de Guvern. Acest punct de vedere se referă la inițiativa legislativă propusă de PMP, prin care terenul de pe lângă Romexpo ar urma să fie transferat din patromoniul statului (Regia Patrimoniului) către Camera de Comerț și Industrie a României.

Și-aici se complică treburile! Camera de Comerț și Industrie a României, împreună cu Grupul Iulius, au în plan o zonă rezidențială formată din blocuri turn cu 42 de etaje, ce ar urma să fie construite pe acest teren.

În pofida faptului că Guvernul refuză să ia atitudine, declară în mod ironic și total inutil că prin această manevră se „creează premisele unor vicii de neconstituționalitate”, în timp ce ”mecanismul propus apare ca fiind necorelat cu prevederile de drept comun în materia dreptului de proprietate având ca titular statul”. Și-aici se cam oprește toată intervenția. Nemulțumiri fără fapte, totul rezumându-se la vorbe în vânt.

De altfel, președintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, cât și senatoarea USR, Silvia Dinică se declară total împotriva proiectului, declarând că PMP încalcă legislația, astfel că au amânat intrarea proiectului la votul Senatului.

Articolul precedentSe risipește misterul: la alegerile locale există șanse ca ALDE și PSD să aibă liste comune
Articolul următorVeste bună pentru bucureșteni: se fac ultimele lucrări la Podul Nicolae Grigorescu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.