basescu despre valcov basescu referendum

Fostul preşedinte Traian Băsescu, candidat la alegerile europarlamentare din partea Partidului Mişcarea Populară, spune că partidul său nu va fi de acord cu transformarea Uniunii Europene într-o uriaşă moschee.

Traian Băsescu a declarat sâmbătă după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că populaţia europeană este nemulţumită de situaţia migraţiei şi cei care vin în Europa din ţări de cult islamic trebuie să accepte comportamentul civilizat.

“Uniunea Europeană are problemele ei interne, care sunt prezentate în program şi cu soluţiile pe care noi le vedem. Spre exemplu, avem o populaţie europeană nemulţumită de situaţia cu migraţia. Aşa cum scriem şi în program, Partidul Mişcarea Populară nu va fi de acord cu transformarea Uniunii Europene într-o uriaşă moschee. Să vină să vadă cum se trăieşte la noi, împreună cu turci cu tătari şi să accepte, cei care vin buluc în Europa, din ţări de cult islamic, să accepte comportamentul civilizat”, a afirmat Băsescu.

El propune elaborarea unui regulament privind statutul migranţilor, care să fie aprobat de Parlamentul European, prin care aceştia să fie obligaţi la integrarea socială. “Propunerea noastră este aici să se elaboreze un regulament cu privire la statutul migranţilor, care să fie aprobat în Parlamentul European, regulament care să oblige la integrare socială prin găsirea unui loc de muncă sau să se afle într-o situaţie de studii pentru locuri de muncă, respect pentru tradiţiile şi cultura europeană şi integrare în cultura europeană. Aceste pretenţii le putem avea pentru că nu noi i-am adus cu forţa, au optat ei să vină în Europa”, a explicat Traian Băsescu.

El crede că Europa nu poate fi distrusă de sloganul ”politically correct”. “Europa nu poate fi distrusă de sloganul laş politically correct, sub care se ascund politicienii la vârf şi spun politic este corect să îi lăsăm să facă ce vor, politic este corect să nu îi blamăm pentru viol, politic este corect să nu îi blamăm că fură, şterpelesc şi aşa mai departe. Ori lucrurile trebuie spuse cinstit pentru că ajuns la un nivel la care nu mai este acceptabil să te ascunzi sub sloganul politically correct. Noi criticăm în programul nostru această abordare, vorbim despre crearea acelui regulament care să observe integrarea în câmpul muncii, integrarea în societate, respect pentru valorile creştine, respect pentru valorile europene”, a explicat fostul şef al statului. Traian Băsescu spune că cei care nu vor respecta acest regulament trebuie expulzaţi. “Reversul este expulzarea care trebuie făcută chiar şi în masă. În momentul de faţă dintre cei care au intrat ca hoardele de nomazi în 2015 în Europa, în Uniunea Europeană, 65% nu au loc de muncă. Pentru că nu îi interesează într-o situaţie în care este criză de forţă de muncă în toată Europa. De ce? Nu au calificare. Poziţia noastră este elaborarea acestui regulament care să permită expulzarea în masă a celor care nu se încadrează în valorile europene. Sigur nu le interzice nimeni să îşi păstreze limba, să îşi păstreze cultură, dar respectă-mi şi valorile mele, că ai venit peste mine fără să te chem”, a afirmat Traian Băsescu.

Articolul precedentRadu Mazăre a fost condamnat la nouă ani și zece luni de închisoare în Dosarul Polaris
Articolul următorGabriel Tamaș a rămas patru ani fără permis și va face muncă în folosul comunității