Sursa Foto: Facebook

Ministerele Educației și Sănătății încă nu au picat pe un limbaj comun pe tema testării elevilor la revenirea în școli, iar dacă în urmă cu câteva zile Vlad Voiculescu spunea că testele sunt un filtru bun și necesar, acum s-a ajuns în situația ca Sorin Cîmpeanu să anunțe că este posibil să renunțe la ele.

În weekend, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan a lansat ideea că testele de salivă solicitate de ministrul Educației nu sunt de calitate și nu se lucrează deocamdată cu ele, deși au fost folosite undeva la 27.000 în unitățile de învățământ.

Cu toate acestea, potrivit secretarului de stat, oficialii noștri au ajuns la concluzia, după câteva luni, că testele respective nu sunt în metodologia de lucru a Institutului Național de Sănătate Publică, „pentru că nu sunt suficient de bune”.

De aici, ministrul Educației pare să fi ridicat din umeri și a explicat că, totuși, atunci când a făcut vorbire despre testare în școli a avut în vedere recomandările Ministerului Sănătății, iar din partea sa nu e nicio problemă să renunțe la teste.

Noi ne bazam pe opiniile specialiștilor din sănătate și vom propune, din partea Ministerului Educației, să se respecte doar trei condiții pentru redeschiderea tuturor școlilor cu prezență fizică. Mai exact: respectarea regulilor (distanță, mască, măsuri de igienă și aerisirea spațiilor); a doua condiție este vaccinarea personalului didactic și la acest moment avem aproape 150.000 de angajați vaccinați, aproape 50 la sută, e o condiție îndeplinită și sperăm, facem tot posibilul să promovăm importanța vaccinării în rândul personalului din școli; și a treia condiție rămâne aceea a confirmării ipotezelor epidemiologilor, conform cărora, după un vârf pe care îl vom atinge cu privire la rata de infectare în aprilie, va urma un trend descendent”, a explicat ministrul Cîmpeanu pentru Digi24.

Articolul precedentRădulescu „Mitralieră” are o dorință de Paște: creștinii să își dea mâna și să iasă în stradă
Articolul următorDin cei 914 kilometri de autostradă din România, doar 17 sunt în regiunea Moldovei