Trei polițiști din Iași, mai precis din cadrul Postului de Poliţie Lespezi și cel din Cristești sunt acuzați de luare de mită în formă continuată, în legătură cu fapte comise în urmă cu mai puțin de un an.

Cei trei oameni ai legii au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, însă rechizitoriul are ca inculpate și alte șase persoane, care le-ar fi dat mită polițiștilor.

Cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată sub control judiciar, procurorii precizând că, „pentru identificarea şi prinderea autorilor infracţiunilor Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a beneficiat de sprijinul prompt al lucrătorilor din cadrul DGA Iaşi”.

Practic, polițiștii au fost „filați” chiar de colegii lor de la Anticorupție, așa reieșind că cei trei solicitau sume de bani pentru a trece cu vederea anumite abateri săvârșite de șoferi.

Din ce detaliază procurorii, unul dintre inculpați, A. L., agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Lespezi – cu atribuţii pe linia controlului rutier – „a adoptat o rezoluţie infracţională unică, constând în aceea de a pretinde și primi sume de bani de la conducătorii auto pe care-i oprea în trafic pentru a nu-i sancţiona contravenţional”.

Mai precis, polițistul, singur sau împreună cu un alt coleg inculpat, P. G., a primit sume cuprinse între 50 și 150 de lei de la diverși șoferi, iar într-o ocazie a fost „cinstit” chiar cu o sticlă de vin de un conducător auto. La rândul său, inculpatul P. G. – agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Lespezi – este acuzat că a primit mită în diverse rânduri, „împreună cu agentul A. L.”.

Ultimul inculpat polițist – P. O.-P., agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Cristeşti, avea de asemenea atribuţii pe linia controlului rutier, iar procurorii arată că, „în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu a adoptat o rezoluţie infracţională unică, constând în aceea de a pretinde și primi sume de bani de la conducătorii auto pe care-i oprea în trafic”.

Articolul precedentDan Tudorache, după incidentul de la Școala „Nicolae Titulescu”: „În timpul mandatului meu, erau șase posturi de pază”
Articolul următorProgramul casieriilor RAJA de Ziua Internațională a Femeii