Polițiștii care au torturat doi tineri din Capitală, sub control judiciar. Relatările uneia dintre victime

„Polițistul mai în vârstă a urinat pe mine”, a spus una dintre victimele polițiștilor de la Secția 16

Doi bărbați din București au suportat tratamente inumane din partea unor polițiști de la Secția 16, din Capitală. Conflictul a început în momentul în care cei doi tineri le-au atras atenția polițiștilor că nu poartă mască, de vreme ce obligativitatea purtării măștii este încă în vigoare în spațiile publice deschise. În plus, organele de ordine sunt cele acreditate pentru a-i amenda pe toți cei ce încalcă această normă.

Relatările unuia dintre tinerii agresați de polițiștii de la Secția 16

„Prietenul meu le-a spus de mască, de ce nu poartă mască, după care un polițist în vârstă a adresat injurii, și eu am adresat. Atunci am fost pus la pământ, mi-au pus cătușele, m-au băgat în mașină, mi-au pulverizat spray paralizant și mi-au închis ușile.”

M-au dus pe câmp

„M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou, m-au dus pe câmp pe undeva pe la Jilava, m-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos, mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine.”

Elena Udrea vrea să își crească copilul, în libertate, în România

Polițistul mai în vârstă a urinat pe mine

„(…) și mi-a spus: «Uite ce poate să îți facă Poliția Română!» Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi. Cel în vârstă îmi spunea să îmi cer iertare pentru că le-am atras atenția pentru măști și mă băgasem pentru doi civili care erau agresați verbal de el. Am fost înjurat prima dată, după care au sărit cinci polițiști pe mine”, a declarat unul dintre tinerii agresați de polițiști, potrivit Newsweek.ro.

Arest preventiv și control judiciar

În urma relatărilor celor doi bărbați agresați de forțele de ordine bucureștene, opt agenți de poliție, suspectați că ar fi participat la umilințele aplicate acestora au fost reținuți pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate şi tortură, fiind, de asemenea, acuzaţi că ar fi bătut, în luna septembrie a anului trecut, doi tineri. Între timp, trei dintre polițiști au fost arestați prevențiv, celorlalți cinci agenți fiindu-le aplicată măsura de control judiciar.

Articolul precedentAnimal Society va face recensământul câinilor fără adăpost din Constanţa
Articolul următorOLAF a identificat tentative de fraudă cu vaccinuri anti-Covid
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.