Guvernul alocă fonduri către primăriile PNL, USR PLUS și UDMR

Brașov și Timișoara primesc câte 30 milioane de lei, în timp ce Bacăul se alege cu 24 milioane de lei

Guvernul României stabilit, în Anexa 7 a Legii Bugetului, finanțări doar pentru unele primării din țară. Mai exact vorbim despre 60 din cele aproximativ 3.000 de primării din România. Interesant este faptul că cele mai multe dintre cele 60 de primării sunt conduse de primari care aparțin PNL, Alianței USR PLUS, ori UDMR, doar două dintre cele binecuvântate de finanțări aparținând unor primari ai PSD.

PSD primește 10 milioane de la Guvernul României, în timp ce 201 milioane se duc către primarii PNL, 120 de milioane către primarii USR PLUS, iar 40 de milioane către primăriile conduse de UDMR

Barna și Cioloș, în bătălia pentru conducerea USR PLUS

Unul dintre cei mai cunoscuți primari USR PLUS este fosta jurnalistă, Elena Lasconi, cea care a făcut mare vâlvă în ultima perioadă în jurul schimbării yalei de la casa de oaspeți deținută de Primăria din Câmpulung Muscel. Lasconi este unul dintre beneficiarii fondurilor alocale de Guvernul României. Astfel, din cele 12 milioane de lei obținute de primăria sa, primarul va împinge aproximativ două milioane de lei în evenimentul „Câmpulung – capitala scrisului românesc”.

„Nu este o fiță, este o chestiune foarte serioasă și poate că ar trebui să ne amintim că gândim, scriem, iubim în limba română. Sunt foarte mândră, e în foarte mare măsură meritul meu, dar și al colegilor din USR-PLUS care au negociat la sânge”, a declarat pentru Digi24 Elena Lasconi, primarul USR PLUS al orașului Câmpulung Muscel, potrivit Digi24.

900.000 de lei pentru înființarea unei platforme ecologice pentru gunoiul de grajd

Cu toate că locuitorilor comunei Măxineni, din județul Brăila, le-ar fi trebuit mai degrabă apă curentă, primarul USR PLUS a decis că n-ar fi rău să investească 900.000 de lei pentru înființarea unei platforme ecologice pentru gunoiul de grajd.

„Priviți cum e depozitat gunoiul de grajd la acest moment. Dacă ar fi depozitat controlat, va putea să devină un compost și ar putea fi dat către fermieri ca să fie utilizat ca îngrășământ. Noi avem peste 16.000 de oi. Sunt mulți mici crescători de animale care nu pot accesa fonduri europene fără să aibă fiecare platforma lui. M-am gândit să facem noi o platformă și să aducă aici gunoiul și ei să poată obține autorizația de la Mediu și DSV, ca să își dezvolte fermele”, explică primarul din Măxineni, Ionuț Postolache.

În Sibiu vor fi spectacole, cu toate că și anul acesta este pandemie

7 milioane de lei vor fi folosite în Sibiu pentru documentațiile tehnice aferente Centrului de Spectacole și Conferințe.

Ceilalți bani din top: Brașov și Timișoara, câte 30 milioane de lei, în timp ce Bacăul primește 24 milioane de lei.

Articolul precedentMiza scandalului extinderii plajelor din Mamaia: Grupul de Scafandri al Forțelor Navale vrea monopolul cercetării arheologice subacvatice!
Articolul următorCNSU a decis: elevii din ani terminali vor putea continua școala fizică
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.