Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, dezvăluie că autoritățile din Ministerul Mediului au fost sesizate de mult timp în problema poluării din București, însă responsabilii nu au făcut altceva decât să închidă ochii. Ba au mai făcut ceva, atunci când a făcut demersuri la Minister pentru ca groapa de gunoi din zona de Nord a Capitale să fie închisă, spune edilul: i-au trimis control pe cap!

Declarațiile au fost făcute pentru site-ul PSnews.ro, primarul Daniel Tudorache explicând că o foarte mare parte din poluarea din București vine de la groapa de gunoi deținută de firma „Iridex”.

Eu am făcut 2 solicitări în ianuarie pe acest subiect, însă nu am primit niciun răspuns de la Ministerul Mediului. Ce s-a întâmplat după aceste 2 interpelări? Mi-a trimis controlul în primărie, iar acei angajați au zis că au comandă să ne dea amendă, indiferent cât e.

Domnul Costel Alexe se pregătește să îi țină în brațe pe cei care administrează groapa Iridex pentru că pe 21 martie expiră contractul cu Bucureștiul. Eu sunt în proces cu această firmă pentru că am spus în repetate rânduri că e depășită capacitatea de depozitare. Domnul ministru ori nu știe… ori nu știe.

Lângă groapă este Stericycle, care a fost inițial al lui IRIDEX și l-a vândut acestei firme americane care se ocupă de incinerarea produselor medicale. La groapa IRIDEX se duc numai deșeuri medicale. O mare parte din poluarea din București vine de la groapa IRIDEX. N-am primit nicio vizită a ministrul Mediului la groapa Iridex”, spune Daniel Tudorache pentru sursa citată.

Continuarea, aici.

Articolul precedentScut în jurul Sorinei Pintea: „Cine va răspunde pentru afectarea imaginii publice, politice, a carierei profesionale și, nu în ultimul rând, a sănătății?”
Articolul următorDNA reacționează în cazul pozelor cu Sorina Pintea în cătușe, apărute în spațiul public