militar mort mali

Colonelul Cornel-Gheoghe Trifu, ataşat român al apărării în Republica Algeriană, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială, a murit în camera de hotel din Bamako, unde era cazat, informează MApN.

„Colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, ataşat al apărării român în Republica Algeriană Democratică şi Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială în Bamako, Mali, a decedat, astăzi, 4 martie, în camera de hotel în care era cazat. Din primele date, ofiţerul a decedat în cursul acestei dimineţi, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autorităţile judiciare maliene. Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul Gabriel Touré din Bamako”, au precizat reprezentanţii MApN, printr-un comunicat de presă.

Potrivit Ministerului Apărării, ofiţerul, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1989, era căsătorit şi avea un copil. El era veteran al teatrului de operaţii Afganistan şi, anterior acreditării ca ataşat român al apărării la Alger, a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Franța. Ofiţerul a fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari. „Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislaţia maliană, repatrierea trupului neînsufleţit al militarului. Conducerea M.Ap.N. îşi exprimă profundul regret pentru această pierdere şi transmite condoleanţe familiei îndoliate”, mai arată Ministerul.

Articolul precedentSe modifică OUG 7 privind legile Justiției. Proiectul, pus în dezbatere publică
Articolul următorTraian Băsescu critică dublul discurs al lui Ludovic Orban despre Codruța Kovesi