Marea Britanie

Guvernul britanic a decis relaxarea restricțiilor impuse în luna decembrie, după apariția variantei Omicron, cetățenilor străini.

Astfel, începând de vineri, 7 ianuarie, persoanele care sosesc în Anglia nu mai trebuie să prezinte la intrarea în țară un test negativ PCR sau test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.

Mai mult, persoanele care s-au imunizat împotriva coronavirusului nu mai stau în izolare până la aflarea rezultatului unui test PCR efectuat după sosire.

Premierul le-a cerut britanicilor să se vaccineze împotriva coronavirusului

Anunțul a fost făcut de premierul Boris Johnson, motivând că noua variantă sud-africană este dominantă, iar testarea la sosire nu mai are un impact major în prevenirea răspândirii bolii.

Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor nu au anunțat, până acum, noi relaxări cu privire la persoanele care vin din străinătate. Cu toate acestea, celelalte provincii din Regatul Unit au instituit în luna decembrie măsura testării obligatorii cu două zile înaintea călătoriei.

Reamintim că în ultimele 24 de ore, în Regatul Unit s-au înregistrat peste 194.000 de noi cazuri de COVID-19 și 343 de decese. Boris Johnson a anunțat că țara se confruntă cu „cea mai rapidă înmulțire a cazurior de coronavirus” de la debutul pandemiei.

Mai mult, premierul a precizat că cea mai rapidă rată de înmulțire a cazurilor este în rândul persoanelor vârstnice. Cu toate acestea, demnitarul nu va impune noi restricții pe lângă cele existente deja: purtarea măștii în interior, munca de acasă și certificatul verde pentru accesul în restaurante.

„Avem o şansă de a supravieţui acestui val cu Omicron fără a ne închide ţara din nou. Putem găsi o modalitate de a trăi cu acest virus”, a spus liderul britanic, îndemnând populația să se vaccineze împotriva COVID-19, relatează Economica.net.

În Marea Britanie s-au vaccinat peste 47,5 milioane de persoane, mai exact 70,6% din populație. De asemenea, au fost administrate 134 de milioane de doze de vaccin.

Totodată, de la debutul pandemiei și până acum, în Regatul Unit s-au înregistrat aproape 14 milioane de cazuri de COVID-19 și 150.000 de decese.

Elevii din Marea Britanie preferă să poarte haine mai vechi, evitând cumpărăturile inutile

Articolul precedentCîmpeanu, despre lipsa testelor de salivă în şcoli: „Este trist”
Articolul următorMinistrul Energiei, nemulțumit de furnizorii de energie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.