Poate pentru prima dată în România, medicii fac apel la religie, iar autoritățile au ajuns să apeleze la preoți.

Se fac eforturi, se încearcă informarea și se încearcă educația fără a fi ignorată, de această dată, religia.

Dacă preotul citea în fișa postului că trebuie să informeze credincioșii cu privire la viața veșnică, astăzi, s-a ajuns în situația în care preotul te informează cu privire la viață: viața de acum și viața de aici. Și la vaccinul care o poate salva.

În mesajul transmis către Comunitatea Evanghelică din România se insistă pe faptul că vaccinul este necesar pentru controlul pandemiei, pentru reducerea mortalității și a complicațiilor date de infecție.

Ca o informare la dezinformare, Asociația Medicilor Creștini din România le-a transmis credincioșilor că le recomandă să se vaccineze împotriva COVID-19. De asemenea, medicii creștini explică pe înțelesul tuturor că datele știintifice publicate până în prezent atestă o eficacitate crescută a serului anti COVID-19 și un profil de siguranță crescut.

Religia bate palma cu medicina: noua armă împotriva COVID-19

Asociația Medicilor Creștini nu dezminte faptul că încă există incertitudini și necunoscute legate de vaccin și de efectele lui pe termen lung. Cu toate acestea, medicii rămân la părerea inițială, aceea că, în contextul epidemiologic actual, singura și cea mai bună soluție o reprezintă vaccinarea. Vaccinarea care nu e folosită ca mijloc de control al populației, nu este obligatorie, nu este o acțiune militară și nici nu este vreun medicament experimental testat pe populație.

Așa cum majoritatea dintre noi avem încredere în tratamentele oferite de medicină modernă, este necesar ca, după o temeinică informare și documentare, să luăm decizia corectă cu privire și la această boală”, arată comunitatea medicilor creștini.

În același timp, conform spuselor Direcţiei județene de Sănătate Publică, autorităţile din judeţul Botoşani cer sprijinul preoţilor pentru a-i convinge pe credincioşi să se vaccineze împotriva COVID.

Șefa DSP Botoșani, medicul Monica Adăscăliţei, ajunge la mâna Bisericii și declară că preoții pot juca un rol important: influenţa preoţilor în rândul populaţiei este mare, iar un dialog cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române ar fi constructiv.

Mesaj puternic al medicilor creștini din România către enoriași legat de vaccinare

Vaccinarea este voluntară. Noi trebuie să aducem argumente pro-vaccinare, nu să spunem că dacă nu te vaccinezi…. O să încercăm, pentru că acolo, în biserici, într-adevăr, enoriaşii ascultă de preoţii din parohie”, a afirmat Monica Adăscăliţei, potrivit Agerpres.

Autorităţile din Botoşani vor cere sprijinul preoţilor pentru a-i convinge pe credincioşi să se vaccineze

Vaccin și pentru fețele bisericești

Prefectul Dan Nechifor a ținut să câștige încrederea credincioșilor, menționând faptul că preoţii vor intra în etapa a doua de vaccinare. Acesta a mai declarat și că preoții se vor înscrie pe platformele online pentru programări.

Fără teorii ale conspirației, fără teamă și fără birocrație.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDaea își aduce aminte că acum 4 ani a jurat pentru Agricultură și are sfaturi pentru cei care se ocupă de minister și investiții
Articolul următorCurățenie generală la Economat Sector 5. Piedone: „Nu sunteți rentabili, plecați acasă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time