Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, într-o conferință de presă susținută la Sibiu că nu ne paște niciun lockdown până la alegeri, însă nimeni nu garantează că, după aceea, nu vom intra într-o nouă stare de urgență. De asemenea, Tătaru a mai spus că viitorul nostru ține de oameni și de modul în care aceștia se vor comporta, sugerând că regulile de distanțare și de purtare a măștii trebuiesc respectate în continuare.

Nelu Tătaru: „Suntem într-un moment în care putem gestiona aceste lucruri”

„Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona aceste lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit agerpres.ro.

În cadrul aceleiași conferințe de presă susținută la Sibiu, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a mai spus că un număr de 10.000 de cazuri zilnice poate duce la situații dramatice în spitale, acestea fiind în pericolul de a nu mai face față internărilor la ATI.

„Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical, atunci va fi diferit”, a adăugat Nelu Tătaru.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMarcel Ciolacu, incisiv la adresa premierului
Articolul următorTeodorovici, la bilanț: „În numai 1 AN de guvernare PNL-istă, ”guvernul meu” a făcut România, praf”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.