Sursa: brasovcity.ro

Allen Coliban, primarul Brașovului, crede că nu mai este posibilă conviețuirea cu PNL la guvernare, dat fiind că Florin Cîțu nu și-ar fi respectat partenerii de coaliție, aspect despre care edilul spune că s-a lovit chiar în comunitatea sa. Concret, Coliban îi acuză pe liberalii din Consiliul Local Brașov de înțelegeri „oculte” cu PSD, în condițiile în care chiar acesta recunoaște că, ani de zile a avut încredere în PNL și le-a acordat în mod repetat votul.

Acum însă, de aproape, primarul USR PLUS dezvăluie că a văzut cum PNL „se scufundă în penibil” la nivel local, în timp ce la nivel central „Florin Cîțu și-a încălcat repetat promisiunile din acordul de alianță”. Edilul Brașovului speră ca situația să se rezolve, iar liberalii să fie „parteneri onești”.

Alegerea PNL ar trebui să fie simplă: fie alături de PSD, ajutându-i să revină la putere, fie parteneri onești cu USR PLUS și alături de cei ce ne-au votat, pentru reformarea societății românești.
Concret, Florin Cîțu și-a încălcat repetat promisiunile din acordul de alianță și mai este prim-ministru doar cu sprijinul direct al PSD.

Criza PNL-ului se vede cu ochiul liber, atât la nivel național, cât și local – două fețe ale aceleiași monezi. Prea multă politică și prea puțină administrație, nimic din reformele promise românilor. Resentimente și înjunghieri pe la spate în relația cu noi, USR PLUS”, atrage atenția primarul Brașovului, care a admis totodată că a intrat în politică, în special în această formațiune, după ce a fost dezamăgit de PNL.

Despre resentimente ar fi vorba și la Brașov, unde alianța dintre PNL și USR PLUS este departe de a funcționa. De altfel, nu este pentru prima dată când Allen Coliban scrie despre ce este în „curtea” sa.

La Brașov, PNL a dus o luptă subterană la nivel executiv, de sabotaj, motiv pentru care i-am retras viceprimarului multe dintre atribuții. Plus alianțe ascunse, însă din ce în ce mai fățișe, cu PSD: membru în CA cedat la PSD, președinte de ședință cedat la PSD, blocarea unor proiecte importante pentru brașoveni venite chiar din partea comunității – ”Fără lacăte pe curtea școlii”, amenajare de parcuri pentru skate/role/BMX, studii de înverzire și regenerare urbană. Mai nou, ambiția puerilă de a bloca noua organigramă, pe care o votaseră în comisii.

În cârdășie cu PSD, PNL se scufundă în penibil încercând să blocheze proiecte importante ale comunității. Evident, nu vor reuși – cu un aparat mult subdimensionat, voi duce la bun sfârșit programul cu care am venit în fața brașovenilor. În următoarea perioadă, adevărații lideri din PNL vor trebui să aleagă – fie devin parteneri ai noștri și ai brașovenilor în acest demers, fie se scufundă în penibil, schimbându-și votul de la o ședință la alta, în încercarea puerilă de a bloca orice.
Este evident ce își dorește electoratul, vor fi însă suficiente urechi care să îl audă?
”, scrie primarul Coliban.

Articolul precedentAmânare a votului pentru rezilierea contractului dintre ADI Deșeuri Prahova și Rosal Ploiești
Articolul următorFacebook, Whatsapp și Instagram, „picate” în întreaga lume