Foto: Pixabay.com

O nouă problemă în comuna prahoveană Ciorani, devenită celebră ca fiind prima localitate în care un politician este acuzat oficial de fraudarea alegerilor.

Mai mulți localnici, inclusiv primarul Marin Voicu, sunt suspectați că ar fi obținut certificate false de vaccinare anti-COVID. 

Dosarul este în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, iar pe lista suspecților s-a afla o asistentă medicală, care s-ar fi folosit de parafa medicului fără ca acesta să ştie.

Centrul de vaccinare de la Ciorani a fost amenajat la începutul lunii aprilie 2021. 700 de persoane erau înscrise pe lista de vaccinare. Centrul nu a funcţionat o perioadă de timp, deoarece Prefectura Prahova nu reuşise să găsească medicii care să coordoneze activitatea de vaccinare. Suspecții vor fi audiați la începutul săptămânii viitoare, iar în acest moment nu există informații clare despre numărul celor care au reușit să obțină certificate false de vaccinare.

Vă reamintim, că Marin Voicu, primarul comunei Ciorani, este inculpat într-un dosar penal în care este acuzat că a falsificat rezultatele alegerilor locale din septembrie 2020. Edilul a fost arestat preventiv în luna iunie, iar în prezent se află în arest la domiciliu. 

Surse judiciare susțin că asistenta suspectată acum că ar fi emis certificate false de vaccin este şi ea inculpată în dosarul alegerilor fraudate.

Articolul precedentMiniștrii USR PLUS își vor da demisia la începutul săptămânii viitoare
Articolul următorÎnceput de an școlar în Prahova: 7 licee, 26 de şcoli şi 14 grădiniţe, fără autorizaţie de securitate la incendiu
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...