Clotilde Armand

EGIS, firma pentru care Clotilde Armand este cunoscută publicului larg, în afara activității sale politice, a soliticitat, la un moment dat, 28 milioane de lei sub un pretext cel puțin amuzant. 19 primării cu diferite culori politice au fost „racolate” de firma acesteia, pe numele cărora s-au cerut bani pe motivul unei boli care, în realitate, a fost eradicată de mult. Boala nou-născutului albastru are o incidență atât de mică încât cererea de fonduri sub numele primăriilor este, cel puțin, nejustificată, după cum relatează Lumea Politică.

Afecțiunea invocată de EGIS nu se mai află în nomenclatorul OMS

2016, anul în care EGIS a câștigat, din nou, bani

În luna octombrie a anului 2016 se lansa cu fast proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”. La momentul respectiv, Clotilde Armand era general managerul EGIS, firma de consultanță care a venit cu această găselniță.

Angajații lui Armand și-au făcut atât de bine treaba în acea perioadă încât un total de 19 primari au decis să semneze contracte de consultanță cu firma condusă de aceasta, pentru a primi bani de la Ministerul Mediului, bani care urmau să vină de la Banca Mondială.

Lista localităților care au decis colaborarea cu EGIS

Daia, județul Giurgiu
Boiu Mare, județul Maramureș
Bătrâni, județul Prahova
Semlac, județul Arad
Tăureni, județul Mureș
Zarand, județul Arad
Cobadin, județul Constanța
Luna, județul Cluj
Cîmpuri, județul Vrancea
Arcani, județul Gorj
Gura Padinii, județul Olt
Vizantea Livezi, județul Vrancea
Ciceu, județul Harghita
Saulia, județul Mureș
Jibert, județul Brașov
Turburea, județul Gorj
Pestisani, județul Gorj
Soars, județul Brașov
Mărășești, județul Vrancea

Ziarul de Investigații

Articolul precedentJustiție oarbă: un bărbat care a întreținut relații sexuale cu o minoră de 13 ani, se află sub control judiciar
Articolul următorPrețul apei a înghețat pe litoral