Victor Ponta crede că formațiunea sa politică este puternică, dar admite că de fapt nu poate face nimic. Cel puțin nu în sensul pe care îl declară, acela de a tăia din avântul PNL. Ieri, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o în judeţul Neamţ pentru a susţine candidaţii Pro România la alegerile locale, Ponta a admis că ar avea nevoie de PSD și că nu exclude ideea unei alianțe. Nu acum, ci mai spre iarnă, la parlamentare. Are însă câteva condiții.

Dacă scăpaţi de trădători, dacă scăpaţi de vânzători, dacă scăpaţi de tot felul de aranjori, eu cred că putem să facem o stângă puternică, care să bată PNL acum, în decembrie, la Parlament. Dar dacă aveţi în continuare lideri care se ocupă de vândut voturi, noi, cei de la PRO România, nu intrăm cu voi în blat. Noi, PRO România, vom avea un rezultat bun la locale, la parlamentare, dar suntem prea mici ca să spunem că dăm jos PNL. Ar trebui o alternativă. O alianţă electorală PSD – PRO România pentru parlamentare ar fi pe primul loc, dar contează cu cine faci. La blaturi nu mergem, la bătălie cu PNL, mergem. Momentul de luni a fost o mare greşeală, care poate fi îndreptată după alegeri, cu condiţia ca şi în partea PSD-ului să mai scape de conserve”, a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Articolul precedentPrețul apei a înghețat pe litoral
Articolul următorDacian Cioloș atrage atenția că cele peste 80 de miliarde de euro de la UE nu trebuie să ajungă în buzunarele cui nu trebuie