Sursa foto: Newsweek Romania

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că umanitatea se va confrunta, din ce în ce mai des, cu epidemii precum variola maimuței.

Acestea devin predominante în mai multe zone de pe planetă din cauza schimbărilor climatice, ce contribuie la schimbarea rapidă a condițiilor meteorologice. Mai mult, oamenii își schimbă comportamentul de căutare a hranei.

Doctorul Mike Ryan a declarat că bolile care circulă de obicei la animale ajung din ce în ce mai des la oameni.

La nivel mondial s-au înregistrat peste 400 de cazuri de variola maimuței

 „Din nefericire, această capacitate de a amplifica boala și de a o transmite mai departe în cadrul comunităților noastre este în creștere – astfel încât atât factorii de apariție a bolilor, cât și cei de amplificare a bolilor au crescut”, a precizat Mike Ryan, potrivit Digi24.

Chiar dacă majoritatea țărilor și-au ridicat restricțiile privind pandemia de coronavirus, oamenii de știință susțin că omenirea se va confrunta, din nou, la un moment dat cu o altă pandemie.

Coronavirusul a ucis peste 6 milioane de oameni și a infectat jumătate de miliard din populația globului, economiile fiind puternic afectate din cauza măsurilor dure luate de guverne.

Cu toate acestea, lucrurile au revenit la normalitate, într-o oarecare măsură, iar acum omenirea se confruntă cu un război ce durează de mai bine de 100 de zile.

Suprema lecție a pandemiei de Covid-19 este că viața oamenilor s-a schimbat radical: că nimic nu este sigur, iar sănătatea este cel mai prețios lucru.

Citește și articolul:Medic, despre o posibilă pandemie cu variola maimuței: ”Deocamdată vorbim de prudență”

Articolul precedentCititul versus social media. Cum tânăra generație „face scut” în fața dezvoltării spirituale și umane
Articolul următorA început ultima etapă din Recensământul Populației
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.