Sursa: Facebook

Klaus Iohannis are programate vizite externe în weekend, sâmbătă urmând a participa la ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Reginei Camilla, care se va desfășura la Westminster Abbey, în Londra.

Potrivit agendei oficiale a șefului statului, ceremonia va demara la ora 13.00, însă vizita lui Iohannis în Marea Britanie va începe vineri.

Conform aceleiași surse, președintele României va participa inclusiv la festivitățile prilejuite de încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Reginei Camilla – recepția oferită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea șefilor de delegații, care se va desfășura la Palatul Buckingham.

Încoronarea lui Carol al III-lea și a soției sale, Camilla, ca rege și regină al Regatului Unit, este programată să aibă loc sâmbătă, 6 mai 2023, la Westminster Abbey. Din 1066, Westminster Abbey a fost locul încoronărilor a 39 de monarhi englezi și britanici, aici având loc și ceremonia de încoronare a Elisabetei a II-a, în data de 2 iunie 1953.

Charles a fost proclamat rege ​​la 8 septembrie 2022, după moartea mamei sale, Elisabeta a II-a, care murit pe 8 septembrie, în casa sa de vacanţă de la Castelul Balmoral, în Scoţia, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani.

De altfel, Iohannis a participat și la funeraliile acesteia, care au avut loc pe 19 septembrie 2022, la Westminster Abbey. Cu o zi înainte, pe 18 septembrie, Klaus Iohannis a participat și la recepţia găzduită Charles al III-lea la Buckingham Palace.

Articolul precedentDîncu, dezvăluiri: „Înțelegem exact care este motivul real pentru care PNL insistă pentru comasarea alegerilor, dar nu este corect”
Articolul următorEXCLUSIV zin.ro – Schimbare totală de paradigmă? Documentul publicat de BNR în care se cere adaptarea la de-globalizare