Foto: Facebook

Curtea de Conturi a României a anunțat că bugetul propus de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand pentru 2022 este ilegal. Potrivit documentului, înregistrarea în contabilitate a tuturor operațiunilor derulate și achitarea prioritară a restanțelor sunt imperative.

 „Art 14 (6): La elaborarea bugetelor, ordonatorii de credite și autoritățile deliberative au obligația să prevadă distinct credite bugetare pentru stingerea plăților restante la finalul anului anterior.”

De asemenea, Curtea de Conturi a mai precizat că potrivit măsurii nr 2 din decizia nr 66/25.11.2011, la întocmirea bugetului trebuie să fie prevăzute sumele pentru plata acestor facturi (restante), iar acestea nu se regăsesc în propunerea lui Clotilde pentru bugetul din acest an. Este vorba despre aproximativ 20 de milioane de euro.

Reprezentanții PNL Sector 1 susțin că au fost supuși unor presiuni politice să voteze proiecte de buget ilegale, doar pentru că la „primăria Sectorului 1 unii cred că legea este opțională.”

„PNL Sector 1 nu a cedat și nu va ceda vreodată acestui șantaj abuziv”

„Primarului Armand Clotilde are obligația de a include urgent toate datoriile primăriei în proiectul de buget și să înceteze folosirea temei refugiaților ca instrument de șantaj, precum și presiunile de orice natură, și să respecte legile acestei țări”, se arată în comunicat, potrivit ziuanews.ro.

De asemenea, Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, a declarat că Armand refuză să înțeleagă faptul că „legile nu se negociază”, amintind că potrivit raportului Curții de Conturi, edilul trebuie să includă toate datoriile în buget.

„Șirul de acuzații și presiuni trebuie să înceteze imediat, iar bugetul trebuie rapid corectat. Ba mai mult, Clotilde Armand ar trebui să ne prezinte scuze public pentru circul pe care l-a făcut în ultimele săptămâni, politizând tema refugiaților. Nu există nicio șansă ca PNL Sector 1 să negocieze încălcarea legii. Sunt în joc statul de drept si democrația românească”, a declarat Burduja.

Totodată, președintele comisiei de buget din Consiliul Local al Sectorului 1 din partea PNL, Dinu Gheorghe i-a transmis un mesaj clar edilului, precizând că e timpul să lase deoparte „orgoliile” și să renunțe la încălcarea cu „bună-știință a legilor din România.”

„Nu mai există interpretări, nu mai e cazul de șantaj și presiuni. Sperăm că instituțiile abilitate se vor sesiza cu privire la aceste fapte de o maximă gravitate. Bugetul trebuie să fie legal ca să poată fi supus votului consilierilor, înainte de a vorbi despre adoptare”, a conchis Dinu Gheorghe.

Curtea de Conturi a României a confirmat ilegalitatea pe care edilul Sectorului 1 a făcut-o printr-un răspuns oficial la petiția depusă de consilierul liberal Dinu Gheorghe.

Ipocrizie în administrația din Sectorul 1. Clotilde Armand se laudă cu stații de încărcare pentru mașini electrice. În realitate, amenajarea acestora e obligatorie

Articolul precedentCris-Tim donează hrană refugiaţilor ucraineni
Articolul următorViktor Orban, săgeți la adresa Uniunii Europene: „La Bruxelles doar se vorbeşte”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.