Marcel Ciolacu

După ce luni au apărut câteva filmări cu parlamentari care votau în locul colegilor amendamentele la Legea bugetului, președintele PSD Marcel Ciolacu promite că vor exista sancțiuni. Discuția cu Ciolacu a fost făcută în contextul în care chiar o colegă de partid a acestuia a fost surprinsă votând „la două mâini”, iar filmarea a fost făcută publică de parlamentarul USR PLUS Emanuel Ungureanu. Numele acesteia este Matilda Goleac, care în timpul votului a ajutat și cartela Laurei Cătălina Vicol-Ciorbă să fie funcțională.

Momentan, Ciolacu crede că soluția ar fi impunerea de sancțiuni. Mai întâi însă, firește că se va analiza cazul, însă în opinia sa la mijloc este o greșeală, în sensul că „forţarea acelor voturi a fost făcută gratuit, adică a fost un gest reflex care nu se impunea”.

Am văzut şi eu, a fost un caz … O să discutăm la grup despre acest lucru. Ştiţi foarte bine, se mai întâmplă astfel de lucruri, un coleg pleacă să îşi ia cafeaua… Trebuie să modificăm legea. Dar au existat cazuri şi de la PNL şi de la USR. Cum poate fi stopat acest lucru? Prin lege. Prin sancţiuni. O să venim cu o modificare la Regulamentul camerelor”, a spus liderul social-democrat la Digi24 miercuri seara, citat de Europa FM.

Nu doar PSD are parlamentari care votează la dublu, ci și AUR. Situația a fost semnalată în timpul aceleiași sesiuni de vot tot de un parlamentar USR PLUS, Irineu Darău, care a postat un filmuleț cu deputatul de Timiș Ciprian-Titi Stoica, în timp ce activa și cartela unui coleg „de bancă”, iar deputatul Filip Havârneanu a făcut public și că votul „la două mâini” a fost o îndeletnicire practicată de seniorul Lucian Fedorov (78 ani).

Articolul precedentJudecătorii CSM și soluția din „Dosarul 10 august”: „Apel la decenţă şi moderaţie”
Articolul următorRenate Weber: „Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare din celelalte”