Președintele interimar al Partidului Social Democrat critică pe Facebook evoluția cazului Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății și fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, arestată preventiv în urma unui flagrant de luare de mită. Ieri, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Sorin Pintea ar fi tratată necorespunzător în arest și i s-ar încălca drepturile.

Încă de sâmbătă, Sorina Pinteaa fost reținută pentru luare de mită în formă continuată, pe motiv că „în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020 ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”.

Este revoltător cum pentru unii se găsesc soluții pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru alții, nu. Ceea ce am văzut cu toții ieri în cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului!

Îmbrâncirea și târârea în cătușe pe scările spitalului a unui om aflat în suferință nu au nimic de a face cu justiția. Justiția trebuie să se facă de către judecători și în sala de judecată, nu la televizor!

Spectacolul public prin care se distrug viețile unor oameni trebuia să înceteze demult.

Politica e una, și acolo #PSD a luat măsuri clare. Dar cine va răspunde pentru toată această umilință publică la care este supusă acum Sorina Pintea dacă, în final, va fi achitată la fel ca Ludovic Orban?!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Articolul precedentPonta iese la atac: „Liderii PSD merg pe tot ce dorește PNL!”
Articolul următorScut în jurul Sorinei Pintea: „Cine va răspunde pentru afectarea imaginii publice, politice, a carierei profesionale și, nu în ultimul rând, a sănătății?”