Fostul realizator TV Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel București la cinci ani și şase luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj asupra unui primar. Dan Diaconescu a primit două pedepse de patru ani și şase luni, respectiv trei ani închisoare, pentru două infracțiuni de șantaj, la care instanța a adăugat un spor de un an, astfel încât el va sta după gratii cinci ani și şase luni.

De asemenea, acestuia i-a fost interzisă desfășurarea oricărei activități în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani, după executarea pedepsei privative de libertate. Dan Diaconescu mai trebuie să-i plătească lui Ion Moț, primarul comunei arădene Zarand, suma de 19.377 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

În același dosar, fostul realizator OTV Doru Pârv a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru șantaj și interzicerea desfășurării oricărei activități în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani, iar Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la doi ani și şase luni de închisoare cu executare, tot pentru șantaj. Inițial, Dan Diaconescu primise, în decembrie 2013, la Judecătoria Sectorului 1, o pedeapsă de trei ani de închisoare, însă Curtea de Apel București a mărit condamnarea la cinci ani și jumătate, în urma admiterii apelului DNA.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moț, primarul comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro. Sub presiunea acestor amenințări, primarul Ion Moț i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.  

Articolul precedentCostel Comana, sinucis în toaleta unui avion columbian
Articolul următorLegătura dintre ora de Religie şi Guvernul dr. Petru Groza