Sursa: Captură video

Europarlamentarul Eugen Tomac, fost președinte al partidului înființat de Traian Băsescu, explică conjunctura în care acesta din urmă a fost „în relații” cu George Simion.

Potrivit lui Tomac, a existat într-adevăr un sprijin pe față – cel puțin la nivel declarativ – din partea lui Băsescu, însă înainte ca Simion să conducă AUR din postura de vicepreședinte, iar discursul acestuia să fie la nivelul de extremism atins astăzi.

Se întâmpla cu aproximativ 5 ani în urmă, pe când Simion era trup și suflet cu a sa Platformă Unionistă Acțiunea 2012 și milita într-un singur sens, anume pentru unirea României cu Republica Moldova.

Însă, din ce a declarat Tomac aseară la B1 TV, el personal nu a avut prea mult de-a face cu Simion, iar PMP nu a fost niciodată un susținător pentru AUR.

Cred că în această viață dacă am stat de trei ori la aceeași masă cu George Simion este destul. Președintele Traian Băsescu a militat deschis ca relația dintre cele două maluri ale Prutului să intre în normalitate.

Pe atunci tânărul Simion încerca, cel puțin așa l-am întâlnit eu, să promoveze o serie de acțiuni civice pe linia apropierii dintre românii de pe cele două maluri ale Pruturi”, a comentat europarlamentarul PMP referitor la o serie de imagini din 2016, în care Băsescu apare alături de Simion.

Comportamentul pe care l-a avut George Simion ulterior, când a decis să facă pasul spre politică, este contrar tuturor credințelor mele și ale PMP. Credem că dialogul, argumentele sunt soluțiile pentru o societate democratică, nu galeria politică. Toată trupa pe care a băgat-o în Parlament de la Șoșoacă și alții a devenit o portavoce a Kremlinului în România”, a afirmat Eugen Tomac.

În urmă cu aproape un an, varianta aceasta era susținută și de Băsescu, care a confirmat că a avut ceva legături – dar nu „primejdioase” cu George Simion, pe când acesta „se tăvălea prin Bucuresti”. „I-am luat apararea, pentru că o facea în numele reunificarii României cu Republica Moldova. Între timp si-a schimbat ideile. Nu am nimic impotriva lui.

Eu nu am vorbit de promovarea lui în campanie. Eu îmi asum susţinerea presedintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce faceau atunci, îl mai auziţi pe George Simion sa vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist sa creadă că va înlătura tot ca sa vina ei la putere”, spunea Băsescu.

Articolul precedentLudovic Orban cere Avocatului Poporului să atace OUG privind certificatul verde
Articolul următorLocuitorii municipiului Bacău nu au apă potabilă de cinci zile