Sursa: Facebook

Deși se află într-o „barcă” diferită față de Marcel Boloș, politic vorbind, Adrian Câciu are doar cuvinte de laudă vizavi de realizările acestuia ca ministru.

În teorie, Câciu (PSD) ar cam trebui să știe valoarea lui Boloș (PNL), dat fiind că acesta din urmă i-a luat locul ca ministru la Finanțe, făcând propria„rotativă” de portofolii odată cu instalarea Guvernului Ciolacu, iar când vine vorba despre actualul buget al țării, social democratul s-a arătat mulțumit.

Declarațiile acestuia au fost făcute la Digi 24, unde actualul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene a afirmat că „Boloș a construit un buget bun și provocator, (…) deși a fost criticat”, neuitând să sublinieze că, la rândul său, a avut aceeași prestație mulțumitoare la acest capitol.

A construit un buget bun și provocator, așa cum am construit și eu un buget bun și provocator, deși a fost criticat.

M-aș întreba ce ar spune cei care au spus că au fost supraestimate în România veniturile, dacă s-ar raporta la Spania, la Italia, la Danemarca, la Cehia, la Polonia. Toate și-au depășit deficitele, 12 țări și-au depășit țintele de deficit, practic nu s-au încadrat în țintele proprii. Și sunt toate în zona euro.

Ce se întâmplă: contextul s-a schimbat foarte mult față de prognozele inițiale. Mai mult decât atât, lumea poate uită că am avut o grevă a profesorilor în iunie. Cheltuielile generate de acea avalanșă de presiuni sociale sunt aproape de 0,7 din PIB în plus care au apăsat pe deficit,” a explicat Câciu pentru sursa citată.

Articolul precedentVreți să călătoriți în Franța? MAE atenționează asupra pericolului din 8 zone
Articolul următorAdministratorul „Fermei Dacilor”, arestat preventiv; procurorii încă cercetează cauza incendiului de la pensiune