Sursa: tida.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români că ar putea fi periculos să călătorească în câteva regiuni ale Franței.

Potrivit unui comunicat MAE, cei care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa trebuie să aibă în vedere că agenţia meteo locală a anunţat un cod roşu de inundaţii și cod portocaliu de ploi abundente şi inundaţii pentru mai multe zone.

Conform informării, sub cod roșu se află departamentul Pas-de-Calais, în timp ce pentru alte șapte departamente a fost emis cod portocaliu de ploi abundente şi inundaţii – Nord, Finistere, Aisne, Ardennes, Meuse, Meurthe-et-Moselle, Moselle.

Avertizarea a intrat în vigoare de astăzi și este valabilă până joi, 4 ianuarie, mai arată Ministerul Afacerilor Externe. „Cetăţenii români se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică accesând pagina de internet www.meteofrance.com. Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755”, precizează MAE.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă „cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă”, pot apela următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă – Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet paris.mae.ro, cgparis.mae.ro, lyon.mae.ro, marsilia.mae.ro, strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” , care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, mai transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Articolul precedent3 persoane reținute după incendiul de la Ferma Dacilor
Articolul următorMinistrul Câciu, doar cuvinte de laudă pentru ministrul Boloș și bugetul pe care l-a „construit”