Sursa: Facebook

George „Gigi” Becali a început anul 2023 ca inculpat într-un dosar înregistrat pe rolul Judecătoriei Buftea.

Potrivit Gândul, procurorii îl acuză că a votat fără a avea acest drept și a comis fapta în stare de recidivă, în urmă cu peste 4 ani. Omul de afaceri a fost condamnat, definitiv, de două ori, prin decizia din 2013 a instanței primind și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a alege și de a fi ales „pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei principale”.

De aici a plecat și noul dosar penal, deoarece în octombrie 2018, omul de afaceri a nesocotit această pedeapsă complementară și s-a prezentat la secția de votare nr. 84 din Voluntari, ocazie cu care declara că „dreptul de a vota la referendum nu i-l poate lua nimeni, niciun judecător”.

În octombrie 2018 românii, atâți câți au vrut, au votat pentru Referendumul pentru familie. Peste 18,9 milioane de români cu drept de vot erau așteptați pe 6 și 7 octombrie 2018 la referendumul pentru revizuirea Constituției privind redefinirea familiei drept „căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Alegătorii trebuiau să răspundă cu DA sau NU la întrebarea „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” – respectiv „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” și nu în forma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”.

În final, doar puţin peste 3,7 milioane de români au participat la referendumul pentru redefinirea familiei. Printre cei 3,7 s-a numărat și Gigi Becali, care acum răspunde penal pentru că, de fapt, a încălcat legea, respectiv pentru că nu drept de vot, infracțiune comisă în stare de recidivă, deoarece „după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de un an şi până la reabilitare sau împlinirea termenului de reabilitare” a săvârșit „din nou o infracţiune cu intenţie sau cu intenţie depăşită, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de un an sau mai mare”.

Articolul precedentDirectoarea Penitenciarului Giurgiu, bănuită de legături cu un traficant de minori, eliberată din funcție
Articolul următorȘcolile și grădinițele din Sectorul 5 vor fi reabilitate cu fonduri guvernamentale