Sursa: ANP

Alina Ionela Gheorghișor, directoarea Penitenciarului Giurgiu, ar fi fost eliberată din funcție la doar o lună și câteva zile de când a fost numită în funcție, după ce numele său a fost asociat cu cel al unui traficant de minori.

De fapt, legăturile pe care Alina Gheorghișor le-ar avea cu respectiva persoană au apărut în spațiul public încă de la momentul numirii sale în funcție, însă abia după ce aceasta a fost premiată cu o majorare de 50% pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale de directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, scandalul a fost complet.

Toată situația a fost semnalată de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), care solicita ieri Ministerului Justiției „ca, în calitate de autoritate ierarhic superioară Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP)”, să dispună „de îndată ÎNCETAREA acordării majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale pentru doamna comisar șef de poliție penitenciară Alina GHEORGHIȘOR, ofițer în cadrul Penitenciarului Giurgiu”.

Situația era explicată într-un comunicat, în care se sublinia că directoarea penitenciarului „ar avea legături cu un interlop anchetat pentru trafic de minori” și că aceasta „nu ar avea nici măcar calitatea morală să ocupe funcția de director al Penitenciarului Giurgiu, iar “premierea” acesteia de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, cu încălcarea cadrului legal în materie, nu face altceva decât să demotiveze directorii de penitenciare onești din subordine și să încurajeze un comportament infracțional pentru agenții și ofițerii din poliția penitenciară”.

Prin adresa nr. 162/27.12.2022, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a semnalat, în scris, Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) aspectele anterior menționate, însă directorul general, comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, nu a ținut cont de acestea.

(…) directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, are obligația de a se constitui exemplu pentru subordonaţi, colegi, să creeze un climat corespunzător de muncă şi să contribuie la realizarea şi menţinerea unei imagini pozitive a instituţiei.

Or, atâta timp cât însuși directorul general încalcă flagrant normele de drept și cheltuiește fondurile publice în mod ilegal și abuziv, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nu mai poate pretinde ofițerilor și agenților din poliția penitenciară să respecte Constituția și legile în vigoare”, se arăta în sesizarea federației sindicale.

Articolul precedentEXCLUSIV Ziarul de Investigații – Singura certitudine pentru 2023: Nivelul de trai va continua să scadă, iar pericolele pentru economie și populație vor crește
Articolul următorGigi Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot