Fostul ambasador al României în Senegal îi reface CV-ul proaspăt decoratei Gabriela Cenușă Siia

În cursul zilei de ieri aflam că asistenta de numai 28 ani a ministrului de Interne Marcel Vela, Gabriela Cenușă Siia, primea medalia de merit clasa a III-a, pentru (firește) merite deosebite. În urma acestei vești, asistenta devenea brusc populară pe internet, fiind ironizată de către cei mai mulți. Pentru a-și asigura apărarea, Cenușă Siia publica o postare pe Facebook în care exemplifica motivele pentru care acea medalie ar fi fost acordată pe drept, aducând ca dovadă un CV încărcat cu studii peste studii. Ulterior, postarea era ștearsă, însă nu suficient de devreme, dându-i timp fostului ambasador al României în Senagal nu numai să-l citească, ci mai mult decât atât, să-l refacă, într-o notă ceva mai realistă.

Se naște în 1992. Se înscrie la Facultatea de Filosofie din București, dar nu reușește să o termine

Ciprian Mihali

„La 19 ani face un internship de trei luni la ProTV. La 21 de ani incepe un job de 11 luni la Marionnaud, urmat de altul de 17 luni la Automobile Bavaria. La 24 de ani isi incearca norocul si la Nespresso, pentru inca 11 luni. In 2017, are mai mult noroc ca „Education Manager & Brand Ambassador” la Estee Lauder”, scrie fostul ambasador, pe Facebook.

Vela vine cu vești bune pentru polițiști: se măresc salariile

Ciprian Mihali, ironic la adresa Gabrielei Cenușă Siia: „Și pentru că a lucrat „in praf”, este îndreptățită să primească la 28 de ani Medalia Națională pentru Merit clasa a III-a”

„Din toamna lui 2019, asadar, lucreaza la Ministerul Culturii, iar de sase luni incoace isi pune la dispozitia poporului expertiza la Directia Informare si Relatii Publice din Ministerul Afacerilor Interne. O cariera exceptionala, din care nu trebuie omis umarul pus alaturi de o colega la proiectul „Politia Animalelor”. Si pentru ca a lucrat „in praf”, este indreptatita sa primeasca la 28 de ani Medalia Nationala pentru Merit clasa a III-a, care se acorda cetatenilor romani fara studii superioare (da, stim asta, pare a fi fost criteriul decisiv in acest caz), pentru a recompensa serviciile civile aduse statului roman pe timp de pace sau pe timp de razboi”, spune diplomatul.

De asemenea, Ciprian Mihali mai spune că distincția pe care a primit-o asistenta lui Marcel Vela, Gabriela Cenușă Siia nu e una validă pentru că: „decorarea cu Medalia Nationala Pentru Merit se poate face numai dupa indeplinirea, cu rezultate deosebite, a unor functii civile si militare timp de cel putin 5 ani”, este de părere Mihali.

„Cu alte cuvinte, in decernarea aceste medalii fie au contat si joburile de la Automobile Bavaria, Nespresso si Estee Lauder (tot respectul pentru ele!), fie pur si simplu ministrul Vela a decis sa incalce regulamentul de dragul asistentei sale, care se plange ca a stat mult in picioare si a mancat sandviciuri pe holurile institutiei. E foarte greu sa ne retinem lehamitea cand citim toate acestea”, a mai scris, Ciprian Mihali, pe Facebook.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentÎntre paradă și parodie: mai avem nevoie de 1 decembrie?
Articolul următorFlorina Presadă, după ce a aflat că Nicușor Dan susține PNL la parlamentare: „Clipește de două ori dacă te lasă Ludovic cu pușculița goală”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.