Captură video: Facebook/Sorin Grindeanu
Captură video: Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit despre lucrările desfășurate pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania.

Este vorba despre o mobilizare maximă, pe 3 șantiere de peste 43 de km.

Potrivit declarațiilor oferite de Sorin Grindeanu, lucrările se desfășoară pe secțiunile Nădășelu – Mihăiești (cu o suprafață de 16.80 km), Mihăiești – Zimbor (cu o suprafață de 13.26 km) și secțiunea Zimbor- Poarta Sălajului (având o suprafață de 13.26 km).

Ministrul Transporturilor, despre Aurostrada Transilvania: ”Constructorul român are, în teren, peste 1000 de muncitori și peste 400 de utilaje”

Astfel, pe șantierele secțiunilor Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 42,5 %. Contractul semnat în luna septembrie 2020- cu o valoare de 1.39 de miliarde de lei (fără TVA)- trebuie finalizat în 2024”, a transmis Sorin Grindeanu, prin intermediul unui text postat astăzi, 3 noiembrie, pe contul de Facebook.

Sorin Grindeanu: ”Lucrările la secțiunea Zimbor – Poarta Salajului au demarat la sfârșitul lunii mai 2022 și au ajuns deja la un stadiu fizic de 17.5%”

În același context, ministrul Transporturilor din România a vorbit despre valoarea contractului.

Sorin Grindeanu a explicat că acest contract, în valoare de 680.4 milioane de lei (fără TVA), are ca termen de finalizare tot anul 2024.

Construcția celor trei secțiuni este finanțată prin PNRR.

În data de 26 octombrie, a fost semnat contractul pentru finalizarea construcției Lotului Chețani-Câmpia Turzii, al Autostrăzii Transilvania.

Potrivit declarațiilor publicate pe contul de Facebook, este vorba despre ultimul lot care lipsește din tronsonul de autostradă care face legătura între Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

Articolul precedentAsociația pentru Reducerea Riscului Seismic: ”Cutremurele mici nu reduc apariția unui cutremur mare”
Articolul următorTrump îl dă în judecată pe procurorul general din New York
Jurnalist full-time / Pesimist part-time