Cîțu, despre mandatul negocierilor cu PSD. „Să formăm o majoritate în jurul PNL”

Liderul PNL vrea să îi convingă pe social democrați că are soluția pentru ieșirea din criză

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, miercuri, că singurul mandat cu care merge la negocierile cu social democrații este acela pentru formarea unei majorități în jurul PNL. Mai mult, Cîțu consideră că aceasta este soluția pentru a trece de criza guvernamentală în care se află România de peste două luni.

„Ne vedem mâine cu PSD. Am discutat azi cu dl Ciolacu, vom avea mâine o întâlnire la Parlament, la Camera Deputaților, într-un salon. Mandatul cu care mergem la discuții este să formăm o majoritate în jurul PNL și să trecem peste această criză. Noi vrem guvernarea în jurul PNL. Mergem cu un singur mandat, acela de a forma o majoritate în jurul PNL”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, la sediul partidului.

Cât privește anunțul pe care PSD l-a făcut în legătură cu propunerea unui premier din partea social democraților, Cîțu a afirmat că sunt necesare discuțiile cu PSD. „Poate reușim să îi convingem că singura majoritate care poate trece țara prin criză trebuie să fie în jurul PNL”, a mai spus Cîțu.

De altfel, Ciolacu a evitat să dea și un nume al propunerii de premier din partea PSD, precizând că în această seară urmau să aibă loc discuțiile din partid pe marginea acestui subiect, a mandatului cu care se vor duce social democrații la întâlnirea cu liberalii. „Lăsaţi-mă totuşi să vorbesc cu colegii mei”, a replicat Ciolacu, întrebat fiind dacă președintele partidului este propunerea de premier din partea PSD.

În ideea intrării la guvernare, PSD a stabilit o serie de măsuri urgente pentru viitorul Guvern printre care asigurarea medicamentelor antivirale în farmaciile cu circuit deschis, plafonarea prețurilor la energie, gaze, lemne de foc la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021 sau extinderea testări anti-COVID, aceasta în contextul în care implementarea certificatului verde la locul de muncă a fost respins de Senat, iar în Camera Deputaților, parlamentarii au respins urgentarea dezbaterii.

Ciolacu, întâlnire cu președintele PNL

Articolul precedentCîmpeanu, convocat la audieri în comisia de muncă
Articolul următorRafila consideră că certificatul verde nu a fost „explicat foarte clar”