Sursa: Facebook

În PSD se repetă cumva situația din perioada premergătoare alegerilor europarlamentare, dar în sens invers.

La acel moment, Marcel Ciolacu, ca lider PSD, susținea sus și tare candidatura pe locul 1 pe listele PSD&PNL a independentei Ramona Chiriac. Aceasta s-a retras, iar lista a fost deschisă în final de social democratul Mihai Tudose.

Iar acum, când a venit vorba despre desemnarea viitorului comisar european al României, Ciolacu era mai mult decât convins că prima sa propunere, Victor Negrescu, rămâne oficială și va fi validată.

Între timp, „s-a rezolvat, nu se poate”, și sub explicația că Ursula von der Leyen, președinta CE, vrea ca propunerea să fie o persoană de sex feminin, Ciolacu a venit cu un alt nume: Roxana Mînzatu.

Voi merge la Guvern şi voi face nominalizarea pmentur viitorul comisar European, în persoana doamnei Roxana Mînzatu, urmând ca în perioada următoare să continui discuţiile cu preşedinta Comisiei, pentru a închide şi portofoliul. (…)

E un portofoliu relevant pe care îl va reprezenta România. Doamna președinte nu numește un comisar până nu are un interviu cu respectiva persoană, nominalizare.

Acest interviu a avut loc duminică între doamna Roxana Mînzatu și președinta Comisiei, de o oră și jumătate. Categoric, pe urmă doamna președinte nu a avut decât cuvinte de laudă”, a declarat Ciolacu ieri, într-o conferință de presă.

Totuși, Roxana Mînzatu este un nume prea puțin cunoscut, deși aceasta a deținut funcții – și în partid, dar și la nivel central. Membru PSD din ianuarie 2000, a fost și vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Braşov a PSD, iar din septembrie 2013 a condus Organizaţia Judeţeană Braşov a Femeilor Social-Democrate.

Din 2016 și până în acest an, Roxana Mînzatu a fost deputat de Brașov,anterior fiind consilier judeţean PSD la Brașov, în perioadele 2004 – 2008, 2011 – 2012, dar și subprefect de Brașov, între martie – octombrie 2009.

Una peste alta, europarlamentarul Roxana Mînzatu a fost în 2019 ministru al Fondurilor Europene timp de câteva luni, până când Guvernul condus de Viorica Dăncilă a căzut prin moțiune de cenzură.

Conform CV-ului său, Roxana Mînzatu, în vârstă de 44 de ani, a fost președinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, din septembrie 2015 și până în ianuarie 2016. Între martie și septembrie 2015 a fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Articolul precedentGeoană, prezentat la Praga drept „președintele țării sale”
Articolul următorComunicat de presă – Au început lucrările celei de-a II-a ediţii a Congresului Național de Îmbătrânire Activă, un eveniment organizat de Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă