Ședința a luat sfârșit: USR PLUS merge înainte cu moțiunea ce cenzură

Moțiunea de cenzură împotriva premierului Cîțu va deveni realitate

Foto: Luba.ro

Ședința s-a încheiat iar concluziile sunt destul de clare: USR PLUS va merge mai departe cu moțiunea de cenzură cu care, de altfel, a amenințat încă de ieri. În urma declarațiilor premierului Florin Cîțu, USR PLUS s-au convins că nu există șanse ca acesta să demisioneze. Premierul a spus că PNL își va susține mereu guvernul și nu va proceda ca PSD, dând astfel de înțeles singura șansă este ca miniștrii USR PLUS să-și dea demisia de onoare. În urma degringoladei, se așteaptă ca premierul să-i demită, în cel mai scurt timp, pe aceștia.

Demisia de onoare nu e o opțiune pentru USR PLUS, întrucât „onoarea” este, în aces moment, un subiect discutabil, în condițiile în care premierul refuză, la rândul său, să demisioneze

Florin Cîțu le-a reproșat colegilor de coaliție că ar fi complotat împotriva sa, afișându-se deranjat de noua „prietenie” a USR PLUS cu AUR și PSD. Ba chiar, tot el a promis că va discuta cu partenerii strategici ca să îi informeze de „fapta” acestora, de a se alia cu un partid considerat extremist. În trecut, Dan Barna a și spus, de altfel, că nu va exista nicio cale de colaborare cu „extremiștii” lui George Simion și ai lui Claudiu Târziu. Afirmațiile au fost susținute, la vremea respectivă, inclusiv de Dacian Cioloș.

În zilele următoare se prefigurează ca moțiunea de cenzură să prindă contur, de vreme ce toate cele trei partide au anunțat că au de gând să o semneze.

De partea cealaltă a baricadei, UDMR a declarat că are de gând să-și mențină susținerea pentru premierul Florin Cîțu. În mod surprinzător, contracandidatul acestuia la șefia partidului, Ludovic Orban, a punctat același lucru, urându-i succes (ironic sau nu) lui Cîțu, în ceea ce privește moțiunea de cenzură.

Citește și: Alina Gorghiu îi acuză USR PLUS de șantaj

Articolul precedentConstănțenii, mai aproape de plata facturilor prin intermediul aplicației „My Raja”
Articolul următorMiniștrii USR PLUS își vor da demisia la începutul săptămânii viitoare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.