Europarlamentarul Corina Crețu va fi cea care va analiza pe ce anume s-au cheltuit fondurile Uniunii Europene, partea care a fost acordată în sprijinul statelor afectate de pandemia de coronavirus. Nu este prima dată când UE acordă astfel de sprijin, însă în acest an toate statele au avut nevoie de ajutor pentru a combate efectele devastatoare ale pandemiei, ceea ce face ca misiunea Corinei Crețu să fie una importantă. Ieri, aceasta a fost desemnată Raportor privind utilizarea eficientă a Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), care a fost extins pentru a acoperi urgențele majore de sănătate publică.

Încă din perioada mandatului meu de Comisar European pentru Politică Regională am susținut ideea de a flexibiliza acest instrument, astfel încât banii să ajungă mai rapid acolo unde e nevoie de ei și să fie orientați în primul rând către oameni. În calitate de Comisar European, am direcționat anul trecut nu mai puțin de 8,2 milioane EUR pentru regiunea de Nord-Est a României, puternic afectată de inundațiile din vara anului 2018. De Fondul de Solidaritate al UE au beneficiat și alte țări, printre care Grecia, Portugalia și Italia.

Dar odată cu această flexibilitate trebuie să existe și o mai mare responsabilitate în folosirea acestor fonduri.
În calitate de Raportor, voi evalua cât de eficient au fost cheltuite aceste fonduri, dar în același timp voi propune metode de eficientizare a folosirii lor în viitor, astfel încât să ne asigurăm că acestea sunt direcționate exact acolo unde e nevoie de ele, și anume în beneficiul oamenilor”, a explicat europarlamentarul Pro România.

Articolul precedentEXCLUSIV! PLAGIAT la USR! „Galațiul Metropolitan”, programul candidatului USR la Primăria Galați, e copiat după „Bucureștiul Metropolitan” al lui Băsescu!
Articolul următor„Mitralieră” Rădulescu se simte un om mai bun de când a fost exclus din PSD, dar amenință că le va face plângeri colegilor