Alina Gorghiu, ministra PNL a Justiţiei, a criticat ieri modul în care s-au derulat consultările propuse de premierului PSD Marcel Ciolacu cu partidele, pe tema stabilirii calendarului pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare.

S-a dat o platformă de comunicare publică anumitor forţe politice extremiste şi antieuropene, care au fost oarecum legitimate în urma acestui demers”, a spus Gorghiu, citată de Știri pe Surse, cu referire la faptul că, prezente la consultările de la Palatul Victoria, au fost inclusiv partidele AUR și SOS România.

Chiar dacă liberalii s-au abținut până acum de la comentarii pe acest subiect, Alina Gorghiu nu s-a ferit să critice decizia premierului PSD, care începând de luni s-a întâlnit cu liderii USR – invitați primii pentru consultări la Palatul Victoria, apoi AUR, UDMR, SOS, Grupul Minorităților Naționale și PUSL.

Eu cred că aceste consultări au fost făcute pentru a oferi PSD un motiv public ca să justifice practic amânarea acestor alegeri sau ducerea acestor alegei la termen. PSD trebuia să iasă, cumva, din izolarea poziţiei în care se aflau.

De altfel, a fost singurul partid care mai susţinea că aceste alegeri se pot organiza iumediat după vară, în rest, toate partidele politice chemate la Palatul Victoria au insistat pe organziarea acestor alegeri în noiembrie sau decembrie, la termen. (…)

Nici măcar luna octombrie, dacă am înţeles eu corect concluzile acestui dialog pe care l-a organizat, l-a facilitat premierul. Luna noiembrie, sfârşitul lunii noiembrie începutul lunii decembrie este fix intervalul în care cele două partide care formează coaliţia vor trebui să gândească calendarul”, a spus Alina Gorghiu, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, ieri Guvernul a venit cu un comunicat de presă, cu promisiunea că o decizie va fi luată cât de curând, mâine „prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de cei doi viceprim-miniștri Marian Neacșu și Cătălin Predoiu, va prezenta, în Coaliția de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an”.

Le mulțumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv! Consider că a fost un demers util și democratic și îmi doresc ca și partenerii de Coaliție să țină cont de opiniile exprimate”, a transmis Ciolacu.

Totodată, premierul Marcel Ciolacu va cere partenerilor de Coaliție să dea curs solicitării exprimate de toți participanții la discuțiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiția electorală să se desfășoare în condiții predictibile și echitabile pentru toți candidații.

Stabilirea calendarului electoral trebuie să se facă pe baza unor criterii obiective, agreate de toate partidele politice și nu pentru a avantaja sau dezavantaja anumiți candidați”, se arată în comunicat.

Articolul precedentJIHAD-ul MILIARDARILOR: DIMOFTE, TURNAT de PUIU!
Articolul următorDan Vîlceanu, acuzat oficial de ultraj, purtare abuzivă și tulburare a ordinii și liniștii publice, după ce l-a mușcat în Parlament pe Florin Roman