Foto: preluare Capital

În ciuda criticilor și a încrederii tot mai scăzute de care se bucură Guvernul Cîțu, vicepremierul Kelemen Hunor are previziuni optimiste.

În cele 6 luni de când Guvernul are actuala componență, nu de puține ori au apărut informații – ba chiar s-a putut vedea cu ochii liberi – că lucrurile nu sunt tocmai închegate între cei parteneri, PNL, USR PLUS și, adevărat, mai puțin UDMR, ne-ezitând să se critice reciproc.

Însă probabil și pe fondul promisiunilor incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, posibil și din cauză că partidul pe care îl conduce are o felie din guvernare, liderul UDMR e optimist și crede că formula actuală va rezista peste orice așteptare.

Nu doar pe acest mandat, ci chiar după 2024, a declarat aseară Kelemen Hunor la Antena 3, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, guvernul „rămâne până în 2024” şi, mai mult decât atât, „dacă lucrurile merg bine, mai rămâne încă patru ani. Eu cred că vor fi lucruri extraordinare în patru ani de zile”.

Vicepremierul a subliniat că UDMR își respectă partenerii de coaliție până la capăt și a asigurat că moțiunea de cenzură anunțată de PSD împotriva Guvernului Cîțu nu va avea niciodată susținerea formațiunii pe care o conduce.

Vedeţi o alternativă, o altă majoritate în Parlament? Nu există. Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024.

(UDMR – n.r.) nu va vota nicio moţiune de cenzură. Este la guvernare. Nu am discutat în coaliţie, dar nu vom vota în niciun caz. Nu se pune problema. Lucrurile sunt clare”, a mai spus acesta.

Articolul precedentSenatul a votat: toți cei condamnați pentru acte de corupție, nu vor mai primi pensii speciale
Articolul următorPonta îl ironizează pe fostul lider PSD: „Toată lumea bugetară a trăit din salariile mărite de Dragnea, care mai stă o perioadă la facultate”