Certificatul de vaccinare va fi lansat pe 1 iulie

Certificatul ar urma să faciliteze călătoria între statele membre ale Uniunii Europene

Foto: preluare Digi24

Certificatul de vaccinare, mult contestat de cei declarați împotriva ideii de vaccinare anti-Covid, va fi lansat în data de 1 iulie, anunță vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu. România ar urma să se alinieze normelor europene, iar modelul folosit va fi cel european, cu cod QR – acesta fiind menit să garanteze autenticitatea.

Certificatul de vaccinare are ca scop facilitarea călătoriilor în afara țării, și nu numai

Potrivit declarațiilor lui Andrei Baciu, la certificatul digital european de vaccinare privind COVID, se lucrează de mai bine de două luni de zile, cu toate instituţiile implicate. „Suntem în grafic cu tot ceea ce trebuia să facem până în acest moment”, a afirmat, astăzi, acesta.

În opinia lui Andrei Baciu, vorbim, în acest caz, despre o abordare uniformă la nivel european. Astfel, drept rezultat, s-a creat acest certificat digital european privind COVID, care va facilita călătoriile între state, însă va limita inclusiv timpul de aşteptare la punctele vamale.

Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toate dovezile pe care le prezentăm sunt veridice. Este esenţială autenticitatea. Noi vom folisi în România modelul prezentat de Comisia Europeană – cu cod QR, care va garanta veridicitatea.

Andrei Baciu

Întocmai platformei pentru înscriere la vaccinare, și în cazul certificatului european va exista un portal dedicat care va fi lansat în data de 1 iulie. Astfel, toți cei care vor dori să călătorească în Uniunea Europeană vor trebui să prezinte la vamă certificatul de vaccinare. Nu se știu, în acest moment, detalii suplimentare cu privire la modul în care va fi utilizat acest certificat.

Voiculescu acuză ministerul de Finanțe că ar da bani infractorilor

Articolul precedentVoiculescu acuză ministerul de Finanțe că ar da bani infractorilor
Articolul următorClădirile cu faţade degradate din Centrul Istoric: un pericol constant pentru bucureșteni
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.