Nici bine nu s-a răcit decizia Curții Constituționale pe marginea prelungirii mandatelor aleșilor locali, că președintele interimar al PSD promite că va rezolva tot ce e de rezolvat pentru a scoate țara din impas. În luna aprilie, mandatele aleșilor locali au fost prelungite prin ordonanță de urgență – ca urmare a situației generate de pandemia de COVID-19, însă azi CCR a decis că acest act normativ este neconstituțional. CCR a stabilit că prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale se face în Parlament, nu prin OUG, motiv pentru care Marcel Ciolacu joacă cartea „v-am spus eu!”.

Incompetența și fuga continuă după procente a PNL aruncă în haos administrația publică! Pe 2 aprilie am depus un proiect de lege în Parlament privind prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor. La o săptămână distanță, tardiv și neproductiv, Guvernul a adoptat o ordonanță – aceasta fiind publicată pe 8 aprilie în Monitorul Oficial.

Din cauza lor, CCR a declarat astăzi neconstituțională prelungirea mandatelor aleșilor local pe motiv de paralelism legislativ. Mandatele aleșilor locali expiră pe 21 Iunie. Până la acea data Parlamentul TREBUIE să aprobe o lege care să prevadă atât #prelungirea mandatului aleșilor locali, cât și #data alegerilor, în conformitate cu decizia CCR.

Vom corecta în Parlament și această prostie a PNL pentru a nu avea haos în administrațiile publice. Altfel, toate deciziile de după 21 iunie vor fi în afara legii. Dar, în același timp, îi avertizez atât pe președintele Iohannis, cât și pe cei din partidul său, să nu mai tergiverseze, să nu conteste iar legea! Pentru că le-ar face un rău direct românilor, dar și propriilor aleși locali!!!!”, scrie Ciolacu.

Articolul precedentPrima dragoste nu se uită: deputații ALDE au „zburat” în grupul PSD
Articolul următorPolitiști Locali din Constanța, prinși cu lucrătoarea sexuală în mașină