Sursa: Facebook

Dan Hodoroabă, primarul USR al comunei Movileni din județul Iași, a anunțat că în 2024 nu mai are de gând să candideze din partea acestei formațiuni, ci alege tabăra PNL.

Anunțul a fost postat pe Facebook, alături de o fotografie în care Hodoroabă apare lângă preşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru, dar şi de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Hodoroabă este prezentat pe site-ul USR ca fiind un politician destoinic, care „și-a propus obiective mari cu impact pe termen lung”, un primar care „se va concentra pe dezvoltarea economică a comunei, atragerea de investitori în vederea creșterii economiei locale, eficientizarea serviciilor administrative, susținerea producătorilor locali și a fermierilor tineri pentru accesarea de fonduri europene, investiții majore în educație, toate în timp ce menține un dialog permanent cu cetățenii”. De aceea probabil și comunicarea pe Facebook:

Am fost și rămân om de cuvânt. Am promis ca atâta timp cât ne vor fi sprijinite proiectele mă voi alătura echipei liberale. Președintele Consiliului Județean Iași, domnul Costel Alexe, a fost, este și va rămâne un susținător al proiectelor și nevoilor comunei noastre.

Da, mă regăsesc în acest proiect politic. Da, îmi doresc să fiu parte din această echipă. În 2024 îmi doresc să fiu candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Movileni. Doar așa putem să dezvoltăm comuna și să implementăm toate proiectele pe care ni le dorim”, a explicat Hodoroabă.

Pe de altă parte, președintele PNL Iași, care apare în poza de grup postată inclusiv de edilul comunei Movileni, a nuanțat un pic cele afirmate de Hodoroabă, arătând că PNL nu garantează doar dezvoltarea, și a explicat de ce de fapt acesta din urmă a ales tabăra liberală, o „alegere corectă”.

Tot pe Facebook, PNL Iași îl prezintă pe Dan Hodoroabă drept „unul dintre primarii care se dedică trup și suflet comunitătii locale”, „un om al ideilor și proiectelor”.

Partidul Național Liberal este singura formațiune politică care sprijină în mod real dezvoltarea comunităților și proiectelor locale, în efortul de a reduce cât mai mult discrepanțele dintre mediul rural și urban. Dan Hodoroabă nu a ales PNL Iași pentru simplul fapt că sprijinim proiectele din comuna Movileni deoarece, în realitate, este misiunea noastră să ne aplecăm asupra tuturor cetățenilor din județul Iași, indiferent de culoarea politică.

A ales filiala noastră pentru că a văzut că doar aici poate găsi colegi care înțeleg acest lucru și nu marginalizează comunități din orgolii politice. Am încredere că această decizie a domnului primar va aduce numai beneficii locuitorilor din comuna Movileni. Exemplul primarului Dan Hodoroabă va fi, cu siguranță, urmat și de alți colegi edili care s-au săturat de atmosfera de conflict permanent din PSD si USR, o stare de fapt care îi va face să înțeleagă că nu poți construi niciun proiect politic într o filială care nu îti oferă stabilitate, sprijin și perspectiva de a câștiga alegerile”, a fost opinia președintelui PNL Iași.

După alegerile din 2020, PNL și-a „luat” partea cu un viceprimar în comuna condusă de Hodoroabă, liberalii fiind reprezentați în total de 3 aleși locali, USR având 5 consilieri, PSD – 4, iar PMP – 1.

Articolul precedentDragnea și-a făcut vlog culinar și a gătit păstăi: „Foarte bună mâncarea, am avut șansa să gust când eram colegi de celulă”
Articolul următorExclusiv zin.ro – Vergil Chițac, contraamiralul care a băgat Constanța la apă