Clotilde-Armand-Foto-zin.ro
Clotilde-Armand-Foto-zin.ro

Proiectul de buget a fost adoptat, prin vot secret, cu buletine de vot, cu 15 voturi pentru și 9 împotrivă, în sala de ședințe din Banu Manta fiind prezenți 24 consilieri. La ședință au participat online și consilierii locali Adrian Oianu (PNL), Laurențiu Drăgușin (USR) și Iuliana Miloș Olteanu (PSD). Aceștia, însă nu au putut participa la votul secret.

Votul secret asupra proiectului de buget a fost cerut de către liberalul Dinu Gheorghe Nicolae, propunerea fiind adoptată cu votul a 15 consilieri: 9 de la PSD + 6 de la PNL.

Cine a votat bugetul Sectorului 1

Pentru a înțelege cum a fost adoptat bugetul Sectorului 1, trebuie să urmărim desfășurarea ședinței-maraton de vineri a Consiliului Local din Banu Manta și procedura de vot. Liberalul Dinu Gheorghe, șef al Comisiei de buget, a solicitat vot secret, propunerea fiind adoptată de către consilierii locali.

Pentru că votul secret se face cu buletine de vot, au putut vota doar consilierii care au fost prezenți fizic în sală, adică 24 – 8 de la USR, 8 de la PSD, 5 de la PNL și 3 de la PMP.

Bugetul a fost aprobat cu 15 voturi ”pentru” și 9 ”împotrivă”. Coroborând scorul votului cu declarațiile grupurilor politice din Consiliul Local, putem obține o imagine foarte clară a structurii votului. Adică putem afla exact cine a adoptat bugetul Sectorului 1.

Astfel, grupul consilierilor PMP a declarat foarte răspicat că va vota bugetul propus de edilul Clotilde Armand. Deci, de aici au venit 3 voturi.

Opt voturi pentru au venit, cu siguranță, de la grupul USR, care a declarat PERMANENT, prin viceprimarul Oliver Leon Păiuși și consilierul Nicolaescu că vor vota la vedere.

Grupul de consilieri PSD a votat împotrivă, așa cum a anunțat și președintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, cu toate că multe amendamente le-au fost votate și de către USR.

Daniela Popa explică amendamentele consilierilor PSD Sector 1

Votul negativ pentru proiectul în ansamblu, este o consecință a neîncrederii în primarul Armand care nu a ținut cont, de la începutul mandatului, de nici o propunere sau amendament al PSD cu toate că a declarat de multe ori că o va face, după cum scrie, pe pagina sa de socializare președintele PSD Sector 1.

Consilierii locali ai PSD Sector 1 au impus astazi, in sedinta consiliului 40 de amendamente la bugetul sectorului. De la finantarea investitiilor in scoli si spitale, la investitii in productia de energie termica prin CET Grivita. PENTRU CA MULTE ALTE PROIECTE DIN BUGET SUNT NISTE FANTEZII RIDICOLE ALE CELUI MAI INCOMPETENT PRIMAR DIN ISTORIA BUCURESTIULUI, LA VOTUL FINAL AM VOTAT IMPOTRIVA. 9 CONSILIERI LOCALI PSD, 9 VOTURI CONTRA LUI ARMAND. Urmeaza ca in tot restul anului sa urmarim ca primaria sa puna in aplicare cele votate de consiliu.”, a scris Manole pe pagina sa de Facebook.

Sebastian Burduja, Președinte PNL Sector 1- Foto zin.ro
Sebastian Burduja, Președinte PNL Sector 1- Foto zin.ro

Timp de zece lungi și ședințe foarte tensionate, grupul consilierilor PNL a reclamat – prin luări de poziție ale președintelui de ședință Daniel Ciungu, ale președintelui Comisiei de buget, Dinu Gheorghe, ale viceprimarului Ramona Porumb, dar și ale consilierilor Dan Podaru și Adrian Oianu, a susținut, așadar, nelegalitatea construcției bugetare prin neincluderea în proiectul de buget propus de către Clotilde Armand a datoriilor rezultate în urma facturilor neplătite, pe care doamna Armand le consideră ilegale, fără a avea însă vreo hotărâre de instanță care să statueze acest lucru.

Însă, în ședința din 1 aprilie, ceva s-a schimbat și i-a făcut pe liberali să îi ofere edilului tocmai cele patru voturi necesare adoptării bugetului, a cărui nelegalitate o reclamaseră timp de zece ședințe la rând. Această schimbare bruscă de atitudine ar putea fi explicată de amendamentul cu nr.75, prin care se alocă suma de 80 milioane lei Companiei de Investiții în Sănătate din subordinea Consiliului Local. 

Această companie, așa cum au repetat de multe ori primarul Armand și viceprimarul Oliver Leon Păiuși, în ședințele de buget anterioare, ”este a PNL”, și, ce ieri părea imposibil a fost vândut realizat pentru această sumă provenită tot din banii locuitorilor sectorului 1, deocamdată, cel mai ghinionist sector.

Cumva, tot acest circ de prost gust îmi aduce aminte de strigătele isterice ale primarului Armand din timpul campaniei electorale. Acum face EXACT lucrurile de care îl acuza pe Daniel Tudorache. Să fie amnezie sau de fapt asta este lumea reală?

Articolul precedentStrategia Marii Britanii pentru creșterea independenți energetice
Articolul următorMii de școli în „pericol de incendiu”, după ce „statul eșuat” a eliminat autorizația ISU din condițiile de acreditare