Fostul secretar general al PSD critică anunțul lui Klaus Iohannis, referitor la recompensarea medicilor aflați în prima linie în lupta coronavirusului. Nu e o recompensă, avertizează Codrin Ștefănescu, nu în condițiile în care tot mai mulți medici din țară sunt anchetați în dosare penale în legătură cu activitatea lor din această perioadă.

A zis Iohannis că 500 de euro pe lună, pentru medicii aflați în linia întâi ,e un onorariu onorabil. Că Ludovic admite că e mega onorabil. Nu, nu este! Nici pe departe! Mai bine încetați hărțuirea medicilor! Închideți dosarele penale deschise pe numele lor! Un doctor anchetat se concentrează pe învinuirile care i se aduc, nu pe salvarea pacienților! Pentru că nu-i mai arde de asta!

Stopați abuzurile, anchetele și vânāăoarea lor! Cereți-le scuze public și anulați tot! Prin lege, ordonanță sau ce vreți voi. Încetați umilirea medicilor români! Dați-le șansa să-și facă meseria așa cum știu ei. Se aude, Ludovic?”, scrie în această dimineață Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Posibil ca social democratul să vorbească din proprie experiență atunci când face referire la grijile legate dosare penale. În februarie, procurorii DIICOT din Caraş-Severin anunțau că au pus sub acuzare nu mai puțin de 16 persoane pentru mai multe infracţiuni, printre care şantaj şi abuz în serviciu. În dosar are calitate de suspect şi Codrin Ştefănescu, ancheta fiind legată de schimbările pe criterii politice în instituţii din judeţul Caraş-Severin.

Codrin Ștefănescu a fost cel care a admis că este suspect în dosar, după ce a fost la audieri. „Eu sunt suspectul care am venit în judeţ de două ori, o dată în ianuarie anul trecut, o dată cu constituirea unei echipe interimare de conducere a PSD Caraş-Severin, când am stat puţin timp, şi a doua oară în luna martie, când am venit împreună cu mai mulţi colegi din conducerea centrală a partidului şi mai mulţi miniştri şi am stat şase ore pentru a asista la alegerile judeţene de partid. Am fost să dau o declaraţie în calitate de fost secretar general al partidului. Sunt alături de colegii mei în această chestiune prin care trec”, spunea la acea vreme Codrin Ştefănescu.

Articolul precedentPSD, apel către guvern pentru resuscitarea economiei: „Trebuie să lase de-o parte orgoliile politice și să treacă la treabă”
Articolul următorGabriela Firea: „Am aflat că sunt și alte persoane care au COVID-19 și sunt un pericol”