kovesi control judiciar kovesi ambasada sua

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a anunțat miercuri, la ieşirea de la ICCJ, că i-a fost admisă contestaţia, fiindu-i revocată măsura controlului judiciar pe 60 de zile. Decizia este definitivă.

„Mi s-a admis contestaţia. A fost revocat controlul judiciar”, a declarat Kovesi. „Admite plângerea formulată de Kovesi. Revocă măsura controlului judiciar. Definitivă”, au transmis reprezentanţii ICCJ referitor la această decizie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a discutat miercuri contestaţia depusă de Laura Codruţa Kovesi faţă de măsura controlului judiciar. Ea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă de către procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în dosarul aducerii în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri a lui Sebastian Ghiţă.

După audierile în instanţă, Kovesi declara miercuri că a prezentat motivele de legalitate pentru ca se impunea să conteste măsura controlului judiciar şi aşteaptă decizia instanţei. Kovesi a spus, răspunzând unor întrebări, că nu este singurul om din sistemul judiciar atacat, fiind mulţi alţi procurori şi judecători. Kovesi a afirmat că sunt atacaţi oamenii care şi-au făcut treaba pentru că ”unii vor să fure liniştiţi în continuare”, iar oamenii din sistemul judiciar i-au împiedicat. Prin ordonanţa din data de 28 martie 2019 s-a dispus aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile. Vineri şi luni, Kovesi a fost la secţia 18 de Poliţie, în conformitate cu programul de supraveghere.

Articolul precedentFrans Timmermans a lansat un avertisment dur pentru Guvernul de la București
Articolul următorCSM respinge cererea Inspecției Judiciare împotriva procurorilor din Dosarul 10 august