Agenția Națională de Integritate a finalizat trei anchete care îi vizau pe tot atâția aleși locali, în privința cărora existau suspiciuni că au derulat afaceri incompatibile cu statutul lor. Astăzi, ANI a dat verdictul: toți trei au fost incompatibili:

Radu-Onuț Petre, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Orăștie, Județul Hunedoara. În perioada 04 aprilie – 01 august 2016, societatea comercială, în cadrul căreia persoana evaluată a deținut funcția de director comercial, a avut relații comerciale cu Primăria Municipiului Orăștie, astfel, a emis un număr de 71 de facturi către aceasta, în valoare de 13.732,17 lei.

Emil Bușescu, consilier local în cadrul Consiliul Local Vlădești, Județul Argeș. În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de director tehnic, iar soția acesteia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu primăria comunei Vlădești, județul Argeș, un contract de lucrări în valoare de 24.300,59 lei.

Ion Croitoru, viceprimar și consilier local în cadrul Consiliului Local Băbeni, Județul Vâlcea. În perioada 29 iunie 2016 – 20 iunie 2018 a deținut si exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator în cadrul unei societăți comerciale. De asemenea, în perioada 23 august 2016 – 28 martie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Liceului „George Țărnea” Băbeni”.

Articolul precedentȘefa Înaltei Curți spune că Florin Iordache nu avea competență să sesizeze CCR în problema completurilor specializate pe cazuri de corupție
Articolul următorBugetul Capitalei pe 2019: 621 milioane de EURO! Ce va face primăria cu acești bani