Sursă foto: gov.ro
Sursă foto: gov.ro

Ministrul de Externe al Franței se reunește, joi, la București, cu 9 miniștri din Europa de Est și statele baltice.

În cursul zilei de astăzi, 3 februarie, ministrul de Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, va purta discuții despre criză, la București.

Nu există indicii în acest moment care să sugereze că Rusia este pregătită să ia măsuri în Ucraina”, a declarat, miercuri, Le Drian pentru France 2 Television, citează Gândul.ro.

Le Drian va fi prezent la Bucureşti unde va discuta despre o posibilă soluţionare a crizei actuale. La discuţii vor participa nouă miniștri din Europa de Est și din statele baltice, inclusiv Polonia, Republica Cehă și Estonia.

Jean-Yves Le Drian vine cu asigurări, precizând că Parisul dorește să-și arate solidaritatea și să sublinieze unitatea UE

Afirmaţiile sale vin în contextul în care Rusia continuă să acționeze ca o putere destabilizatoare.

Franța este pregătită să se angajeze la noi măsuri de reasigurare ale NATO pentru România”, a spus Le Drian, vorbind alături de omologul său, ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Suntem mândri să vă fim alături atunci când situația de securitate se înrăutățește la granițele voastre, care sunt și granițele noastre”, a adăugat Le Drian.

Ministrul de Externe din Rusia: “Dacă va depinde de Rusia, nu va fi război”

În urmă cu două zile, Ministrul de Externe din Rusia, Serghei Lavrov, a asigurat că “dacă va depinde de Rusia, nu va fi război”.

Cu toate acestea, Lavrov nu neagă posibilitatea ca Kremlinul să recunoască republicile rebele autoproclamate Doneţk şi Lugansk (Donbas), din estul Ucrainei, ca state independente.

Articolul precedentDîncu: „Războiul hibrid cere soldaţi din toate categorile”
Articolul următorRadu Mazăre, condamnare la cinci ani cu executare în dosarul Polaris
Jurnalist full-time / Pesimist part-time