Primăria Sectorului 5 retrage măștile neconforme din școli

Potrivit comunicatului transmis de Primăria Sectorului 5, în instituțiile de învățământ există, în acest moment, peste 1.500.000 de măști neconforme, dintr-un total de 4.695.530 distribuite, în contextul pandemiei

Primăria Sectorului 5 a anunțat ca va retrage măștile neconforme din instituțiile de învățământ din Sectorul 5. Măștile au fost livrate în anul 2020 de către Economat Sector 5 SRL, astfel că Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a cerut conducerii societății să facă retur în cazul măștilor comandate, o altă variantă propusă fiind urmarea căii legale, în instanță, cu scopul recuperării banilor plătiți pentru măștile care s-au dovedit a fi ineficiente și care nu respectă normele impuse.

Potrivit comunicatului transmis de Primăria Sectorului 5, în instituțiile de învățământ există, în acest moment, peste 1.500.000 de măști neconforme, dintr-un total de 4.695.530 distribuite, în contextul pandemiei și a reînceperii cursurilor pe data de 8 februarie 2021.

Nu le putem da copiilor noștri niște măști care nu îi protejează în niciun fel. Cine a achiziționat sute de mii de măști neconforme a fost inconștient. Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor din Sectorul 5. Ne dorim ca elevii să revină la școală, să se bucure de reîntâlnirea cu colegii și cadrele didactice, dar să îi știm în siguranță. Toate măștile neconforme care au fost distribuite în școli vor fi retrase. Trebuie menționat că avem în stoc și vom asigura necesarul de măști conforme pentru elevii care se reîntorc la școală

a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

Economat Sector 5, organigramă supradimensionată și ineficientă

Primăria Sectorului 5 va demara o anchetă

De asemenea, Primăria Sectorului 5 a anunțat că are de gând să demareze o anchetă și, ulterior, să sesizeze instituțiile abilitate, în cazul achizițiilor de măști neconforme.

De menționat că pe etichetele cutiilor cu măști, cele care vor face obiectul anchetei, nu este înscris nici producătorul și nici reprezentantul autorizat, lotul sau data de fabricație/expirare, astfel că, potrivit legislației în vigoare, produsele nu respectă cerințele de reglementare impuse de Anexa 1 din Directiva 93/42/CEE, așa cum se arată în răspunsul primit de la Agenția Națională a Medicamentului.

Articolul precedentRevolta unui părinte: ”Am unul dintre copii în clasă primară. Practic, societatea mă condamnă să mă infectez”
Articolul următorAurelia Surulescu, social democrata care s-a îmbogățit din salariul de la stat
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.