Trei bărbați au fost arestați preventiv ieri, în urma unei acțiuni desfășurate de DIICOT Iași, în mașina condusă de unul dintre inculpați fiind găsite aproape 10 kilograme de cannabis. Drogurile erau ascunse în rezervorul mașinii, iar inculpatul a fost oprit pe când încerca să treacă frontiera.

La data de 01.02.2020, după ce a primit de la inculpații T.C. și L.G. o cantitate de aproximativ 10 kg de cannabis, ambalată în 47 de pungi vidate cu greutatea de 200 de grame fiecare pungă, inculpatul N.I. a disimulat în rezervorul autoturismului personal și a transportat, cu intenția de a scoate fără drept drogurile din țară, prin punctul de frontieră Sculeni din județul Iași.

La data de 01.02.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului N.I., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pe sensul de ieșire din România către Republica Moldova. Cu această ocazie în rezervorul autoturismului au fost descoperite 47 de pungi vidate conținând cantitatea de 9,5 kilograme de cannabis.

De asemenea, s-a procedat la prinderea în flagrant, pe raza municipiului Iași, a inculpaților T.C. și L.G., care se deplasau către Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Cu ocazia percheziției efectuate asupra autoturismului acestora a fost descoperit un aparat de vidat, precum și un cântar de precizie, care, în urma analizelor de laborator, s-a pus în evidență că prezintă urme de Tetrahidrocannabinol (THC), compus psihotrop biosintetizat de planta Cannabis”, au comunicat procurorii DIICOT.

Momentan, cei trei vor petrece o lună în arest, iar ancheta continuă. „Dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând de la 02.02.2020 până la 02.03.2020, inclusiv, a inculpaților: 1. NENIȚĂ ION, cercetat pentru trafic de droguri de risc și tentativă la scoaterea din țară, fără drept, de droguri de risc; 2. TÎLTU CORIN, cercetat pentru trafic de droguri de risc; 3. LERNER GRIGORE, cercetat pentru trafic de droguri de risc. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților”, se arată în încheierea instanței.