Premierul Ludovic Orban asigură că PNL nu a făcut nicio înțelegere obscură cu PSD, ca replică la speculații apărute azi. Astfel, au apărut informații potrivit cărora PSD are deja aranjate ploile pentru ac moțiunea să treacă, însă Guvernul Orban ar avea libertatea de a rămâne la palat până în iunie, când vor avea loc anticipate, la aceeași dată cu localele. În schimb, PNL ar urma să renunțe la ideea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Este cea mai gogonată minciună pe care am auzit-o. Știți bine că de când sunt președinte ne războim cu PSD, e o minciună inventată probabil tot de pesediști, ca să dezinformeze”, a spus Orban.

Pe de altă parte, PNL ajunță sus și tare că nu se lasă cu una-cu două.

Biroul Politic al PNL a stabilit poziţia partidului faţă de moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Obiectivul fundamental al PNL în materie de alegeri locale este să pună în practică voinţa majorităţii zdrobitoare a cetăţenilor care îşi doresc alegerea primarilor în două tururi.

Plecând de la acest obiectiv, PNL va împiedica adoptarea moțiunii de cenzură. Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie în plen și să voteze la vedere împotriva moțiunii de cenzură. Am mandatat grupurile parlamentare de la Senat și Camera Deputaților să poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere, să discute individual cu parlamentarii, pentru a-i convinge că este benefic ca sistemul de alegere a primarilor în două tururi să fie adoptat şi ca atare să nu voteze în favoarea moţiunii de cenzură”, se arată într-o postare pe Facebook.

Articolul precedentA călcat pedala de accelerație până la 92 km/oră și a încercat să mituiască polițiștii pentru a nu-i da amendă. S-a ales cu dosar penal și a fost reținut la domiciliu
Articolul următorVal de pensionări în instanțe și parchete